Andere Tijden Special over Nederland op de fiets maandag te zien op NPO 2

Andere Tijden Special over Nederland op de fiets maandag te zien op NPO 2
Portret van ons trouwste vervoermiddel

Kijktip :

In een nieuwe special van Andere Tijden wordt de kijker een mooi beeld voorgeschoteld van het trouwste vervoermiddel van veel Nederlanders: de fiets. Al sinds jaar en dag staat ons land bekend om de fietscultuur, maar hoe heeft die zich door de jaren heen ontwikkeld?

Andere Tijden Special over de fiets gemist? Kijk de hele uitzending terug via Gids.tv.

Gevaar
De special begint in de tijd waarin fietspaden nog niet bestaan en fietsers zich met gevaar voor eigen leven in het drukke stadsverkeer van de jaren twintig storten. Als de auto in de jaren zestig zijn grote opkomst maakt, wordt het door de vele ongelukken duidelijk dat er fietspaden aangelegd moeten worden.

Voorbeeld
Op het gebied van fiets-infrastructuur is Nederland tot op de dag van vandaag een voorbeeld voor andere landen. Op de fiets ervaren we vrijheid. Of het nu gaat over vrouwen in de jaren dertig die zich zonder man kunnen verplaatsen, de eerste fietsvakantie van jongeren in de jaren vijftig of het winnen van een lokale wielerronde.

De Andere Tijden Special over de fiets is maandag 20 juni om 20.35 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van Andere Tijden terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's