Documentairereeks Children of the Labyrinth vanaf maandag dagelijks op NPO 2

Documentairereeks Children of the Labyrinth vanaf maandag dagelijks op NPO 2
Een week lang verhalen uit Griekenland

Kijktip :

In het kader van Wereldvluchtelingendag is de korte filmreeks Children of the Labyrinth deze week van maandag tot en met vrijdag te zien op NPO 2. Filmmakers Philip Brink en Marieke van der Velden reisden af naar Griekenland en vroegen ouders op de vlucht een brief te schrijven aan hun kinderen.

Children of the Labyrinth aflevering 1 gemist? Kijk deze dan terug bij Gids.tv!

Dichte deuren
In Children of the Labyrinth lezen de ouders de brieven aan hun kinderen voor. Ze beschrijven de dag waarop hun kind werd geboren, de liefde en de toekomstdromen. Ook vertellen ze over hun thuisland, de reden van hun vlucht en hoe het voelt om verstrikt te raken in een labyrint van dichte deuren. Deze brieven zijn een eerbetoon aan alle kinderen op de vlucht.

Schuldig
Asma - gevlucht uit Syrië - schrijft aan haar zoon Muhammad dat ze nog nooit een jongen heeft gezien die knapper is dan hij. De Afghaanse vader Nazir-Ahmad hoopt dat zijn dochter Yasna altijd haar eigen weg zal bewandelen. Fabiola uit Kameroen belooft haar zoon om zowel moeder als vader voor hem te zijn. En Latifa uit Afghanistan voelt zich schuldig over de situatie van haar dochter Mozhda.

De korte documentairereeks Children of the Labyrinth is van maandag 20 tot en met vrijdag 25 juni dagelijks rond 22.10 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van Children of the Labyrinth terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's