Vrijdag in Op1: minister Robbert Dijkgraaf over zijn miljardeninvestering

Vrijdag in Op1: minister Robbert Dijkgraaf over zijn miljardeninvestering
Dit zijn de gasten van vrijdag 17 juni

Kijktip :

Vrijdagavond presenteren Jort Kelder en Maaike Timmerman de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij de uitzending van Op1 op vrijdag 17 juni.

Lees verder onder de video's.

Onderwerpen Op1 van vrijdag 17 juni

  • Van steppende kinderen in Kiev tot de wanhoop in de schuilkelders in Odessa. Voor het jeugdjournaal reisde verslaggever Noortje Deutekom de afgelopen twee weken dwars door Oekraïne. Ze sprak met honderden kinderen en maakte indrukwekkende reportages. Vanavond in Op1 vertelt ze erover.

  • Het kabinet roept de asielopvang officieel uit tot nationale crisis. Een speciaal crisisteam moet, onder leiding van minister van Justitie en Veiligheid Dilan Yeşilgöz, de boel in rap tempo recht gaan trekken. Gaat dit de problematiek oplossen? Dat bespreken we in Op1 met VVD-Kamerlid en asielwoordvoerder Ruben Brekelmans en politiek verslaggever Thomas van Groningen.

  • Ons hoger onderwijs behoort nog tot de wereldtop, maar er moet snel iets gebeuren om dat niveau te behouden. Daarom komt minister van Onderwijs Robbert Dijkgraaf vandaag met een miljardeninvestering om onder meer de prestatiedruk bij zowel studenten als docenten te gaan verlagen. Vanavond in Op1 vertelt hij waar dat geld naartoe gaat.

  • Moeten katten binnenblijven? Ja, zegt Ruurd Jelle van der Leij. Volgens de natuurfotograaf zijn ze een gevaar voor de natuur, omdat de katers op vogels en muizen jagen. Onzin, vindt Midas Dekkers. Volgens de bioloog bestaat de natuur nou eenmaal uit prooi- en roofdieren en houden de ecosystemen zichzelf in balans. Vanavond in Op1 gaan ze debat.

  • Op zondag 19 juni had Jos Brink 80 jaar moeten worden. Maar de cabaretier, acteur, presentator en pastor overleed in 2007. Directeur van Beeld & Geluid Eppo van Nispen tot Sevenaer brengt met bekende en onbekende fragmenten een ode aan een van de grootste en meest geliefde showmannen van Nederland.

De latenighttalkshow Op1 is elke werkdag rond 22.30 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke aflevering en de beste fragmenten van Op1 terugkijken bij Gids.tv.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV