Bankier van het Verzet is een bioscoophit

Bankier van het Verzet is een bioscoophit
Film trok al meer dan 100.000 mensen

Nieuws :

Oorlogsfilm Bankier van het Verzet trok in 10 dagen al meer dan 100.000 mensen naar de bioscoop. Regisseur Joram Lürsen kreeg daarom van het Nederlands Filmfestival een 'Gouden Film' uitgereikt.

Dat maakt de origanisatie bekend. Lürsen, hoofdrolspeler Barry Atsma (Knielen op een bed violen) en de familie van de broers Van Hall, over wie de film gaat, kregen het beeldje zaterdagavond tijdens een uitreiking.

Bankier van het Verzet volgt de broers Walraven (Barry Atsma) en Gijs (Jacob Derwig) van Hall, die tijdens de Tweede Wereldoorlog een riskante constructie bedenken om grote leningen af te sluiten waardoor het verzet geld krijgt. Als ook dat niet genoeg is bedenken de broers de grootste bankfraude uit de Nederlandse geschiedenis: miljoenen guldens worden onder het oog van de bezetters de Nederlandse Bank uit gesluisd.

Pierre Bokma in Bankier van het Verzet.

Naast Atsma en Derwig speelt ook Pierre Bokma (Komt een vrouw bij de dokter) een grote rol als NSB-politicus Meinoud Rost van Tonningen.

Bankier van het Verzet draait momenteel in de bioscopen. Lees ook de recensie van de filmredactie van Gids.tv.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Bankier van het Verzet is een bioscoophit of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV