Recensie: Men is beklemmende horror met bizarre finale op beeldschone Britse platteland

Recensie: Men is beklemmende horror met bizarre finale op beeldschone Britse platteland
Met actrice Jessie Buckley en Rory Kinnear

Film :

Vanaf 16 juni is de film Men te zien in de bioscopen. Actrice Jesse Buckley (Wild Rose en I'm Thinking of Ending Things) weet bijna altijd te verrassen in films waar zij de hoofdrol in speelt. Zo ook in deze horror, waar stalking één grote hel wordt. Lees hier de filmrecensie van Men.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

"What haunts you will find you"
Een jonge vrouw Harper (Jesse Buckley) trekt zich na de dood van haar ex-man terug op het Britse platteland. Daar wordt haar rust verstoord wanneer het lijkt alsof iets of iemand haar stalkt. Wat begint als een sluimerende dreiging wordt een regelrechte nachtmerrie, waarin ze belaagd wordt door de duistere demonen uit haar verleden.

Acteur Rory Kinnear (Geoffrey) in de film 'Men'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★½

Entertainment-score: 70% | IMDb ★ 6,3

Alleen maar complimenten voor de sfeervolle beelden en de vreemde maar pakkende muziek in een horrorfilm die een héél klein beetje doet denken aan Midsommar uit 2019. Met glansrollen voor Jesse Buckley (wanhoop, verdriet en boosheid gaat door je botten) en een zeer bijzondere rol voor Rory Kinnear, die als meerdere mannelijke personages voorbij komt. Het slot gaat door grenzen, door het dak, over de kop en dat wel vier keer. Daardoor zullen bij menig kijker de wenkbrauwen fronzen en mensen zullen misschien zelfs de rode stoel verlaten. Maar kan je kunstzinnige horror met een paar uitstekende schrikeffecten wel waarderen, dan heb je mede door de laatste bizarre 15 minuten een onvergetelijke avond. Drieënhalve ster.

Cast
Naast Jesse Buckley (Wild Rose) en Rory Kinnear (No Time to Die) zijn ook Paapa Essiedu (I May Destroy You), Gayle Rankin (The Greatest Showman) en Zak Rothera-Oxley (Watchmen) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Alex Garland (Annihilation en Ex Machina).

Vanaf 16 juni 2022 is de film Men te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: Drama, Horror, Sciencefiction. Tijdsduur: 100 minuten.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Recensie: Men is beklemmende horror met bizarre finale op beeldschone Britse platteland of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV