Recensie: Cha Cha Real Smooth is hartverwarmend drama over chaos in leven van twintiger

Recensie: Cha Cha Real Smooth is hartverwarmend drama over chaos in leven van twintiger
Met Dakota Johnson en Cooper Raiff

Film :

Sinds 17 juni staat de film Cha Cha Real Smooth op Apple TV+. Na Oscarwinnaar CODA (2021) heeft Apple TV+ weer goud in handen met een echt verhaal over herkenbare mensen die je zo op straat tegen zou kunnen komen. De balans van een lach en een traan is perfect! Lees hier de filmrecensie van Cha Cha Real Smooth.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

"Falling in love is easy. Growing up is hard."
De 22-jarige Andrew (Cooper Raiff) heeft net zijn studies afgerond, maar zoekt voor zichzelf nog een weg in het leven. Intussen is hij weer bij zijn familie in New Jersey ingetrokken. Hij krijgt de kans te werken in een bar als mitswa-gastheer. Hij sluit vriendschap met Domino en haar dochter, Lola die autisme heeft, en stippelt langzaam maar zeker een weg uit voor de toekomst.

Acteur Cooper Raiff (Andrew) en Dakota Johnson (Domino) in de film 'Cha Cha Real Smooth'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★

Entertainment-score: 79% | IMDb ★ 7,6

Net als in zijn debuut Shithouse blijkt Cooper Raiff ook nu weer van alle markten thuis. Hij speelt de hoofdrol, regisseert, produceert en schreef het sterke script. Dat zorgt ervoor dat ook Cha Cha Real Smooth heel warm, persoonlijk en authentiek aanvoelt. Een verhaal met een groot kloppend hart, dat je laat lachen en huilen - soms zelfs tegelijk. Hoofdpersonage Andrew (Cooper Raiff) maakt de film, maar Dakota Johnson (erg goed in de soortgelijke film The Peanut Butter Falcon) en Vanessa Burghardt (die haar dochter speelt) zetten erg mooie rollen neer. Misschien wordt het tempo iets minder in het tweede helft van de film, maar dat Cha Cha Real Smooth puur genieten is staat als een paal boven water. Vier het leven, ook de tegenslagen, ongemakkelijke momenten, levenslessen en de enorme chaos. En wees lief voor elkaar. Vier sterren.

Cast
Naast Cooper Raiff (I Would Have Kissed You) en Dakota Johnson (Bad Times at the El Royale) zijn ook Leslie Mann (Welcome to Marwen), Raúl Castillo (Hustle), Evan Assante (Dinosaur World) en Vanessa Burghardt (in haar filmdebuut) te zien in Cha Cha Real Smooth. Deze productie is geregisseerd door Cooper Raiff (Shithouse).

Vanaf 17 juni 2022 is de film Cha Cha Real Smooth te zien op Apple TV+. Genre: comedy, drama. Tijdsduur: 107 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's