Documentaireserie Metissen van België vanaf dinsdag te zien op Canvas

Documentaireserie Metissen van België vanaf dinsdag te zien op Canvas
Schrijnende verhalen uit koloniaal verleden

Kijktip :

De driedelige documentaireserie Metissen van België op Canvas vertelt het schrijnende verhaal van de kinderen van Belgische kolonialen en Afrikaanse moeders die eind jaren vijftig in België werden ondergebracht bij pleeggezinnen.

Rwanda en Burundi
Precies zestig jaar na de onafhankelijkheid van Rwanda en Burundi vertelt de driedelige documentaireserie Metissen van België de onthutsende geschiedenis van meer dan driehonderd metissen uit de Belgische koloniale periode in Rwanda. De makers van de reeks doen dat aan de hand van het levensverhaal van drie van hen.

Politierechercheur
In de eerste aflevering het verhaal van Jaak, een succesvolle politierechercheur in ruste. Zestig jaar na zijn aannkomst naar België probeert hij in het reine te komen met zijn verleden. Een hele uitdaging, want al lijkt hij vrolijk en opgewekt, diep vanbinnen heeft hij het gevoel dat hij door zijn ontwortelde bestaan mislukt is als vader. Samen met zijn oudste zoon Johan duikt hij terug in de tijd.

Metissen van België is vanaf dinsdag 21 juni wekelijks om 21.20 uur te zien op Canvas. Lees hier op welk kanaal Canvas te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Actuele video's

Meer actuele video's