Documentaireserie Grensland vanaf dinsdag 21 juni te zien op NPO 2

Documentaireserie Grensland vanaf dinsdag 21 juni te zien op NPO 2
Reeks over Rusland was in 2015 al te zien op tv

Kijktip :

Hoe lang is de arm van Poetin? In het reisprogramma Grensland reist Jelle Brandt Corstius in acht afleveringen door Rusland en zijn grenslanden Moldavië, Letland, Wit-Rusland, Kazachstan en het onrustige Oekraïne. Een serie over propaganda en eigen identiteit.

Grensland aflevering 1 gemist? Kijk de hele uitzending terug via Gids.tv.

Actueel
De serie was in 2015 voor het eerst te zien op televisie, maar is zeven jaar later misschien wel actueler dan ooit vanwege de oorlog tussen Rusland en Oekraïne. Ook de omliggende staten maken zich steeds meer zorgen over de macht van Vladimir Poetin. Jelle Brandt Corstius begint zijn reis in het gebied Transnistrië, dat zich in de jaren negentig na een bloedige oorlog heeft vrijgevochten van Moldavië.

Armste land
Nu wil Transnistrië niets liever dan aansluiting vinden bij Rusland. Moldavië is het armste land van Europa. Geen wonder dat alle jongeren het land uitvluchten, op zoek naar werk. De Moldaviërs die overblijven moeten het zien te rooien met het geld dat zij uit het buitenland krijgen. Ook hier is de druk van Rusland enorm, en de afhankelijkheid ook: het meeste gas is afkomstig uit Rusland.

De documentaireserie Grensland is vanaf dinsdag 21 juni wekelijks rond 23.10 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van Grensland terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's