Bloedstollende misdaadfilm Fallen zie je dinsdag op Veronica

Bloedstollende misdaadfilm Fallen zie je dinsdag op Veronica
Ook te streamen via Pathé Thuis en iTunes

Kijktip :

Door de vele klassiekers waar hij in speelde worden sommige films van Denzel Washington nog weleens vergeten. De uitstekende, bloedstollende misdaadfilm Fallen is er zo eentje. Die is dinsdag te zien op Veronica en je kunt Fallen streamen via Pathé Thuis en iTunes.

Het verhaal
Rechercheur John Hobbes heeft eindelijk seriemoordenaar Edgar Reese te pakken, die hem vlak voor zijn executie nog iets toefluistert in een onbegrijpelijke taal. Na de dood van Reese gaat het moorden echter gewoon door en hoort Hobbes overal om hem heen mensen hetzelfde deuntje fluiten dat Reese tijdens zijn executie floot. Hobbes ontdekt dat hij met de demon Azazel te maken heeft, die door aanraking kan wisselen van lichaam. Wanneer Hobbes iemand vermoordt die bezeten was door Azazel moet hij zijn onschuld bewijzen en de demon te verslaan.

Beoordeling Gids.tv: ★★★½
Fallen combineert op uiterst vakkundige wijze een misdaadverhaal met horror. Regisseur Gregory Hoblit bouwt een geweldige, naargeestige sfeer op en weet je als kijker soms de stuipen op het lijf te jagen. Daarbij helpt het natuurlijk ook dat hoofdrolspeler Denzel Washington eigenlijk altijd van het scherm spat. Fallen is dus gewoon een oerdegelijke Hollywoodproductie; nergens een meesterwerk, maar van begin tot eind goed.

Cast
Naat Denzel Washington (The Tragedy of Macbeth) en John Goodman (10 Cloverfield Lane) zijn ook Donald Sutherland (The Italian Job) en Embeth Davidtz (The Girl with the Dragon Tattoo) te zien in Fallen. Deze film is geregisseerd door Gregory Hoblit (Fracture).

Fallen (1998) wordt beoordeeld met een 7,0 op IMDb en is dinsdag 21 juni om 22.45 uur te zien op Veronica. Genre: horror, misdaad. Speelduur: 124 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's