Maandag in Op1: Philip Freriks, Maarten van Rossem over 20e seizoen De Slimste Mens

Maandag in Op1: Philip Freriks, Maarten van Rossem over 20e seizoen De Slimste Mens
Dit zijn de gasten van maandag 20 juni

Kijktip :

Maandagavond presenteren Hugo Logtenberg en Nadia Moussaid de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij de uitzending van Op1 op maandag 20 juni.

Lees verder onder de video's.

Onderwerpen Op1 van maandag 20 juni

  • Het twintigste seizoen van De Slimste Mens komt eraan. Om dit jubileum te vieren, komt het programma van presentator Philip Freriks en jurylid Maarten van Rossem met een heuse “All Stars-editie”. Vanavond blikt het duo bij Op1 terug op twintig succesvolle seizoenen en vooruit naar de nieuwe editie.

  • Is Willem Engel te ver gegaan of mag hij als activist juist de grenzen opzoeken? De rechtbank in Rotterdam zei vanmorgen in een tussentijdse zitting dat juist hier het debat over vrijheid van meningsuiting gevoerd moet worden en dat het OM mag doorgaan met de vervolging. Rechtbankverslaggever Saskia Belleman was in de rechtbank aanwezig en vertelt vanavond bij Op1 hoe er werd gereageerd.

  • De overheid zorgt niet goed voor kinderen en jongeren in de asielopvang. Dat schrijven twee inspecties in een brandbrief aan staatssecretaris Eric van der Burg van Asiel en Migratie. Volgens hen is de situatie schadelijk voor de ontwikkeling van de kinderen. Jeugdverpleegkundige Ruth de Wit en coördinator Werkgroep Kind in AZC Arja Oomkens schuiven vanavond met voormalig AZC-bewoner Akhrat Selevani aan bij Op1 om te vertellen wat er moet veranderen.

  • Veel vakantieparken zijn broeinesten van criminaliteit, blijkt uit nieuw onderzoek. Criminelen huisvesten er prostituees en arbeidsmigranten en gebruiken de parken om geld wit te wassen. Burgemeester van Arnhem Ahmed Marcouch en directeur van RECRON, de vereniging voor recreatieondernemers, Geert Dijks vertellen in Op1 hoe het zo uit de hand kon lopen.

De latenighttalkshow Op1 is elke werkdag rond 22.30 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke aflevering en de beste fragmenten van Op1 terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's