NK wielrennen op de weg 2022 live op tv (mannen en vrouwen)

NK wielrennen op de weg 2022 live op tv (mannen en vrouwen)
Wie haalt het Nederlandse tricot?

Sport :

Opnieuw een rondje over de VAM-berg: dat is wat we al een aantal jaar horen. Het is tijd voor het NK wielrennen op de weg. Op vrijdag 24 juni is het de beurt aan de mannen, zaterdag 25 juni mogen de vrouwen aan de bak. De NOS is er in het weekend live bij op NPO 1 en online via NOS.nl. Je kunt ook de volledige koers volgen via de livestream bij Gids.tv.

Het NK tijdrijden voor mannen en vrouwen wordt niet uitgezonden op tv en/of een livestream. De hoogtepunten zijn we te zien bij het NOS Sportjournaal.

Koers
De VAM-berg is opnieuw het decor van het Nederlands kampioenschap. Het is wel voor het eerst sinds de uitbraak van het Coronavirus dat er weer publiek uitgenodigd is en de koers niet op een afgesloten deel wordt verreden. Voor de mannen betekent dit jaar 194,5 kilometer trappen, de vrouwen moeten 124,5 kilometer lang op de trappers.

Uitzendschema: NK wielrennen op de weg 2022

Vrijdag 24 juni

  • 13.15 uur: start
  • 15.30 uur: start uitzending NPO 1 en NOS.nl
  • 17.30 uur - 17.45 uur: finish

Zaterdag 25 juni

  • 14.40 uur: start
  • 16.00 uur: start uitzending NPO 1 en NOS.nl
  • 17.30 uur - 17.45 uur: finish

De tekst gaat verder onder deze video's

Favorieten
Van de huidige twee dragers van het rood-wit-blauw, Timo Roosen bij de mannen en Amy Pieters bij de vrouwen, doet alleen Roosen nog mee - met Pieters gaat het langzamerhand een stukje beter - aan de editie van 2022. We tippen bij de mannen Dylan van Baarle, die in bloedvorm verkeerd. De kans dat hij vlak voor de Tour even een NK-titel ophaalt is best aannemelijk. Ook Roossens' teamgenoot Pascal Eenkhorn is een leuke renner om in de gaten te houden. Bij de vrouwen moeten we zeker kijken naar Marianne Vos, maar ook naar Demi Vollering, Annemiek van Vleuten, Lucinda Brand en Shirin van Anrooij.

De NK wielrennen voor vrouwen en mannen zijn vrijdag 24 juni om 15.30 uur en zaterdag 25 juni om 16.00 uur te zien op NPO 1, NOS.nl en via de Gids.tv-livestream.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op NK wielrennen op de weg 2022 live op tv (mannen en vrouwen) of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV