Dinsdag in Op1: Thom van Campen (VVD) en Derk Boswijk (CDA) over stikstofplannen

Dinsdag in Op1: Thom van Campen (VVD) en Derk Boswijk (CDA) over stikstofplannen
Dit zijn de gasten van dinsdag 21 juni

Kijktip :

Maandagavond presenteren Tijs van den Brink en Giovanca Ostiana de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij de uitzending van Op1 op dinsdag 21 juni.

Lees verder onder de video's.

Onderwerpen Op1 van dinsdag 21 juni

  • In het Gelderse Stroe worden morgen tienduizenden boeren verwacht om te protesteren tegen de stikstofplannen van het kabinet. Ook een groot deel van de achterban van coalitiepartijen VVD en CDA is in opstand gekomen tegen de plannen. Kunnen landbouwwoordvoerders Thom van Campen (VVD) en Derk Boswijk (CDA) de boosheid in hun achterban nog sussen?

  • Litouwen laat geen goederen meer door die op de EU-sanctielijst staan richting Kaliningrad, een Russische enclave die ingeklemd zit tussen Litouwen en Polen. Dit tot woede van de Russen, die nu met vergeldingsacties dreigen. Ook dreigt Severodonetsk, de laatste grote stad in de regio Loegansk, ieder moment te vallen. Chef politieke zaken van HCSS Han ten Broeke praat ons vanavond bij over de laatste ontwikkelingen.

  • Het kan nog wel even duren voordat kolencentrales weer op volle kracht kunnen gaan draaien. Het Duitse energiebedrijf Uniper, eigenaar van een van de drie kolencentrales in ons land, zegt overvallen te zijn door het kabinetsbesluit. Managing director Uniper Benelux Dyonne Rietveld is vanavond te gast bij Op1.

  • Later volgen meer gasten.

De latenighttalkshow Op1 is elke werkdag rond 22.30 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke aflevering en de beste fragmenten van Op1 terugkijken bij Gids.tv.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV