Concertregistratie Requiem van Theresienstadt donderdag te zien op NPO 2

Concertregistratie Requiem van Theresienstadt donderdag te zien op NPO 2
Voor het eerst in Nederland opgevoerd

Kijktip :

Op NPO 2 is donderdag (23 juni) een registratie te zien van de eerste keer dat in Nederland het concertdrama Requiem van Theresienstadt wordt opgevoerd. Die naam kennen we natuurlijk van het gruwelijke nazi-concentratiekamp uit de Tweede Wereldoorlog.

Requiem van Theresienstadt gemist? Kijk de hele uitzending terug via Gids.tv.

Verdi
Het Requiem van Theresienstadt is eigenlijk een requiem van Giuseppe Verdi, dat door opvoeringen van joden voor de nazi's onlosmakelijk met de holocaust verbonden is. In de Beurs van Berlage in Amsterdam wordt het stuk opgevoerd onder leiding van de Amerikaanse dirigent Murry Sidlin.

Interviews
De muziek wordt afgewisseld met historische filmbeelden van naziconcentratiekamp Theresienstadt, fragmenten van interviews met overlevenden en theatrale monologen. Het is een aanklacht tegen de Jodenvervolging en een demonstratie van de kracht van muziek ineen.

De registratie van het Requiem van Theresienstadt is donderdag 23 juni om 22.25 uur te zien op NPO 2. Na afloop kun je het Requiem van Theresienstadt terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Concertregistratie Requiem van Theresienstadt donderdag te zien op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV