Vanavond op tv: Departure seizoen 2, documentaire Twee mannen en meer

Vanavond op tv: Departure seizoen 2, documentaire Twee mannen en meer
De tv-tips van Gids.tv voor woensdag 22 juni

Kijktip :

De zomer is ingetreden in Nederland en dat betekent dat er minder spektakel op televisie te verwachten is. Vanavond kunnen we echter genieten van de start van het tweede seizoen van Departure en de documentaire Twee mannen. Maar er is meer. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor woensdag 22 juni.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Slot: Glory Days

NPO 3
20:25 uur

Vanavond is de laatste aflevering van Glory Days te zien op NPO 3. Guus en Frank zijn aangekomen op hun laatste bestemming. Ze hebben een bijzondere ontmoeting met de moeder van Amadou Diallo uit 'American Skin (41 Shots)', een lied dat meer dan twintig jaar geleden werd geschreven door Bruce Springsteen, maar helaas nog steeds actueel is... De afsluiting van de reis vindt plaats in New York, waar ze een rockster in het stadsdeel de Bronx ontmoeten. Die heeft een bijzonder verhaal.

Avonturenfilm: Back to the Future

Veronica
20:30 uur

Veronica zendt vanavond de klassieke avonturenfilm Back to the Future uit. Marty McFly reist terug naar 1955 met een tot tijdmachine omgebouwde DeLorean van Doc Emmett Brown. Hij zorgt er per ongeluk voor dat zijn moeder verliefd op hem wordt in plaats van op zijn vader. Om ervoor te zorgen dat hij nog geboren zal worden, moet hij ze weer verliefd op elkaar laten worden. Ondertussen moet hij ook nog met hulp van de Doc uit 1955 een weg terug naar de toekomst vinden.

Start: Departure seizoen 2

NET 5
20:30 uur

Na het mysterieuze en spectaculaire eerste seizoen van Departure is vanaf vanavond de tweede reeks te zien op Net5. Waar het eerste seizoen zich afspeelde rond een vliegtuig dat op mysterieuze wijze jaren later dan gepland landde, begint dit tweede seizoen met het onderzoek naar een ongeluk met een automatische hogesnelheidstrein, die op weg was van Chicago naar Toronto. Bij het ongeluk zijn meerdere mensen om het leven gekomen.

Docu: Eindeloos gepest

NPO 3
22:05 uur

Vanavond is de indrukwekkende, maar heftige documentaire Eindeloos gepest opnieuw te zien op NPO 3. Deze documentaire werd eerder dit jaar al eens uitgezonden en vertelt het verhaal van Maryana, die niet meer verder wilde leven omdat het pestleed voor haar ondraaglijk werd. Aan de hand van verhalen van haar familie, docenten, vrienden en klasgenoten krijgen we een beeld van wie Maryana was en wat haar bezig hield.

Docu: Twee mannen

NPO 2
22:25 uur

De Vlaamse theaterregisseur Ivo van Hove is een wereldster. De documentaire Twee mannen volgt Van Hove en zijn partner en scenograaf Jan Versweyveld tijdens het maken van de spektakelvoorstelling Age of Rage en zoomt in op hun professionele en persoonlijke relatie. Inmiddels delen de twee mannen ruim veertig jaar leven en werk en is er in hun theater een symbiose ontstaan waarbij ze soms niet meer weten welk idee van wie afkomstig is.

Comedy: Ghostbusters

Veronica
22:45 uur

Na Back to the Future is vanavond ook de geweldige comedy Ghostbusters te zien, een andere 80's-klassieker. Drie wetenschappers verliezen hun baan bij de universiteit van New York, waar ze het occulte bestudeerden. Ze besluiten om zich voortaan te verhuren als Ghostbusters en zich bezig te gaan houden met het vangen van allerlei soorten spoken en geesten. Wanneer ze een portaal naar een andere dimensie ontdekken is het aan de Ghostbusters om de Big Apple te redden.

Actuele video's

Meer actuele video's