Deze zomerblockbusters van 2022 mag je niet missen in de bioscoop

Deze zomerblockbusters van 2022 mag je niet missen in de bioscoop
Met Thor: Love and Thunder en meer

Film :

De zomer van 2022 is officieel van start gegaan en er liggen traditiegetrouw grote releases in de bioscoop in het verschiet. Gids.tv heeft een overzicht gemaakt van films die nu draaien of binnenkort verschijnen, met onder meer de knotsgekke superheldenfilm Thor: Love and Thunder.

Bekijk alle overzichten, kijktips, recensies en trailers van de films en series in alle bioscopen en op alle streamingdiensten op Gids.tv.

Top Gun: Maverick (nu te zien)

Bioscoop

Bron: Paramount Pictures
Deze razendsnelle actiefilm met Tom Cruise staat drie weekenden na de première al op een indrukwekkende 900 miljoen dollar wereldwijd en na aankomend weekend is de grens van 1 miljard waarschijnlijk gepasseerd. Ook de filmredactie van Gids.tv was enthousiast en gaf deze kaskraker een dikke vijf sterren. Mocht je naast een bioscoop met IMAX-zaal leven, een dikke aanrader! Lees hier waar je de film Top Gun: Maverick kunt kijken.

Lees hier onze filmrecensie van Top Gun: Maverick.

Jurassic World: Dominion (nu te zien)

Bioscoop

Bron: Universal Pictures
De critici waren niet allemaal even enthousiast, maar het publiek weet massaal de bioscoop te vinden om een wereld vol dino's te gaan zien. Grote verrassing is dat de oude cast uit Jurassic Park (1993) ook meedoet in deze leuke en bij vlagen spannende avonturenfilm die je toch niet links kan laten liggen. Lees hier waar je de film Jurassic World: Dominion kunt kijken.

Lees hier onze filmrecensie van Jurassic World: Dominion.

Elvis (23 juni)

Bioscoop

Bron: Warner Bros. Pictures
Beleef in een achtbaanrit van een kleine drie uur het meeslepende verhaal van het leven van de legendarische Elvis Aaron Presley. Wel door de ogen van de visionaire regisseur Baz Luhrmann, die alles uit de kast trekt om er een onvergetelijke ervaring van te maken. Verwacht tragedie, liefde, een duivelse manager en de waanzinnige muziek van deze iconische artiest uit de jaren vijftig, zestig en zeventig. Lees hier waar je de film Elvis kunt kijken.

Minions: The Rise of Gru (29 juni)

Bioscoop

Bron: Universal Pictures
Deze zomer gaat 's werelds grootste animatiefranchise Despicable Me terug naar het begin. We zien hoe superschurk Gru de gele Minions ontmoet en met hen de meest verschrikkelijke crew uit de filmgeschiedenis vormt. Hilarische komedie waar tranen van het lachen waarschijnlijk wel gegarandeerd zijn. Lees hier waar je de film Minions: The Rise of Gru kunt kijken.

Thor: Love and Thunder (6 juli)

Bioscoop

Bron: Walt Disney Studios Motion Pictures
De dondergod Thor (Chris Hemsworth) en zijn brute hamer zijn terug in een waanzinnig avontuur, waarin deze man op zoek gaat naar innerlijke vrede en rust. Die zoektocht wordt snel verstoord door de galactische moordenaar Gorr the God Butcher (Christian Bale), die één missie heeft: alle goden moeten dood. Komedie, actie en avontuur van meesterregisseur Taika Waititi. Lees hier waar je de film Thor: Love and Thunder kunt kijken.

Bekijk hier het overzicht welke films er nu draaien in de Nederlandse bioscopen. Alle data hierboven zijn onder voorbehoud.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV