Recensie: George Michael Freedom Uncut over wereldster met gouden stem

Recensie: George Michael Freedom Uncut over wereldster met gouden stem
Van Wham! naar legendarische solocarrière

Film :

Vanaf 22 juni is de documentaire George Michael Freedom Uncut te zien in de bioscopen. De film start met het nummer 'Fastlove', verrassend gezongen door Adele. Kippenvel gegarandeerd en de reis door het leven van George Michael die volgt brengt hoge pieken en diepe dalen. Lees hier de filmrecensie van George Michael Freedom Uncut.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

"His final work"
Deze documentaire is het laatste werk van George Michael. George reflecteert op een levensveranderende periode in zijn leven wanneer hij ons toegang geeft tot zijn herinneringen, gedachten, ongeziene beelden en nooit eerder vertoonde foto's. Een popster met een gouden stem.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★

Entertainment-score: 80% | IMDb ★ 8,4

De overleden zanger George Michael, die op slechts 53-jarige leeftijd stierf op Eerste Kerstdag 2016, was voor zijn dood nauw betrokken bij dit project. Hij verzorgde zelf de vertelling voor deze bijzondere docu. George vertelt onder meer over zijn "wanhopige ambitie" om beroemd te worden in de begindagen, de boybandjaren met Wham! en zijn solocarrière na de release van Faith in 1987. Naast zijn rijke muziekcarrière komen ook de Sony-rechtszaak, hét seksschandaal, zijn coming out en de liefde voor zijn moeder voorbij. Voor fans zijn er helaas weinig verrassende onthullingen over zijn persoonlijke leven, alhoewel hij ontroerend vertelt over Anselmo Feleppa, zijn eerste liefde. Vooral zijn prachtige muziek vormt de rode draad in een documentaire die helaas niet alles prijs geeft over zijn tragische dood, en dat is een lichte domper. Fans genieten zeker. Vier sterren.

Cast
Naast George Michael zijn ook Elton John, Nile Rodgers, Liam Gallagher, Naomi Campbell en Mary J. Blige te zien in George Michael Freedom Uncut. Deze productie is geregisseerd door David Austin en George Michael zelf.

Vanaf 22 juni 2022 is de documentaire George Michael Freedom Uncut te zien te zien in de bioscoop. Genre: documentaire, muziek. Tijdsduur: 87 minuten.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Recensie: George Michael Freedom Uncut over wereldster met gouden stem of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV