Vanavond op tv: Requiem van Theresienstadt, concert van Kensington en meer

Vanavond op tv: Requiem van Theresienstadt, concert van Kensington en meer
De tv-tips van Gids.tv voor donderdag 23 juni

Kijktip :

Vanavond is op NPO 2 een registratie te zien van het Requiem van Theresienstadt, dat voor het eerst wordt opgevoerd in Nederland. Verder onder meer een concert van Kensington. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor donderdag 23 juni.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Comedy: The Hangover

Veronica
20:30 uur

Op Veronica is vanavond de fantastische comedy The Hangover te zien. Twee dagen voor zijn huwelijk gaat Doug met drie vrienden naar Las Vegas om daar een knallend vrijgezellenfeest te houden. Ze feesten er op los, maar als ze de volgende morgen wakker worden weten ze niks meer van de vorige avond. Om één of andere reden vinden ze een tijger in de douche en zitten ze opgescheept met een zes maanden oude baby en Doug is nergens te bekennen. Een race tegen de klok volgt om Doug toch nog op tijd voor het altaar te laten verschijnen.


Ten minste houdbaar tot: Anna neemt maatregelen

NPO 1
20:35 uur

Na drie afleveringen van Ten minste houdbaar tot is het wel duidelijk: het leven van Anna bevindt zich in een moeilijke fase. Niet alleen voor haarzelf, maar ook in relatie tot anderen. Vanavond is te zien hoe ze met zichzelf blijft worstelen. Eindelijk heeft Anna eens een rustig avondje voor zichzelf, lekker thuis op de bank. Met die rust is het snel gedaan, want haar kinderen verstoren de avond wreed. Anna realiseert zich dat iedereen maar over haar heen walst.


Docu: How to Survive a Pandemic

Canvas
21:20 uur

De afgelopen weken lopen de coronabesmettingen opnieuw in rap tempo op en wordt er zelfs gewaarschuwd voor een heuse 'zomergolf'. In de documentaire How to Survive a Pandemic, vanavond te zien op Canvas, neemt ons mee terug in de tijd en volgt in realtime de ontwikkeling van het COVID-19-vaccin. Van het testen op vrijwilligers tot de wereldwijde verspreiding van het vaccin: elke stap wordt in deze film nauwgezet gevolgd.


Concert: Requiem van Theresienstadt

NPO 2
22:25 uur

Op NPO 2 is vanavond een registratie te zien van de eerste keer dat in Nederland het concertdrama Requiem van Theresienstadt wordt vertolkt. In de Beurs van Berlage in Amsterdam wordt het stuk opgevoerd onder leiding van de Amerikaanse dirigent Murry Sidlin. De muziek wordt afgewisseld met historische filmbeelden van naziconcentratiekamp Theresienstadt, fragmenten van interviews met overlevenden en theatrale monologen. Het is een aanklacht tegen de Jodenvervolging en een demonstratie van de kracht van muziek ineen.


Actiefilm: Looper

RTL 7
22:25 uur

RTL 7 zendt vanavond de fantastische actiefilm Looper uit. In 2074 sturen zware criminelen hun slachtoffers terug in de tijd om ze uit de weg te laten ruimen door huurmoordenaars, genaamd 'loopers'. Looper Joe leidt een goed leven. Dat verandert als hij oog in oog komt te staan met zijn toekomstige zelf, die hij volgens afspraak moet doden om de 'loop' te sluiten. Als Joe aarzelt om zijn oudere zelf neer te schieten, weet deze te ontkomen. Hierdoor raakt Joe gigantisch in de problemen.


Concert: Kensington Live 2018

Veronica
22:35 uur

De succesvolle Nederlandse rockband Kensington zal verder moeten zonder het kenmerkende stemgeluid van zanger Eloi Youssef, maar van de muziek kunnen we nog steeds genieten. Vanavond zendt Veronica een registratie van een Kensington-concert uit 2018 uit. De afgelopen twaalf jaar heeft Kensington een onuitwisbare indruk gemaakt op de Nederlandse muziekwereld. Een groot aantal hits haalde de Top 40 en nummers als 'Sorry', 'Uncharted', 'Streets' en 'Heading Up High' zijn al enkele jaren hoog te vinden in de Top 2000.Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: Requiem van Theresienstadt, concert van Kensington en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV