Fantastisch filmdrama The Social Network zaterdag te zien op Veronica

Fantastisch filmdrama The Social Network zaterdag te zien op Veronica
Ook te streamen via Netflix en Amazon Prime

Kijktip :

De opkomst van Facebook: het is een fascinerend gegeven voor een film. In de handen van topregisseur David Fincher groeide The Social Network dan ook uit tot een meesterlijk drama, dat te boek staat als één van de beste films van het afgelopen decennium. Je ziet 'm zaterdag op Veronica en je kunt The Social Network streamen via Netflix en Amazon Prime.

Het verhaal
Op een herfstavond in 2003 zit Mark Zuckerberg, een Harvard-student en programmeur, achter zijn computer te werken aan een nieuw idee. Wat begint in zijn studentenkamer, wordt al snel een wereldwijd sociaal netwerk en een revolutie in communicatie. Nog geen zes jaar en vijfhonderd miljoen vrienden later is Mark Zuckerberg weliswaar de jongste miljardair in de geschiedenis, maar zijn succes heeft grote persoonlijke en juridische gevolgen.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★½
Na een carrière als filmer van videoclips (hij werkte onder meer met Madonna, Michael Jackson en de Rolling Stones) en een tamelijk mislukte Alien-film brak David Fincher in 1995 definitief door als filmregisseur met Se7en. Het bleek het startschot voor een fenomenale carrière die al vele parels heeft opgeleverd. In 2010 verscheen The Social Network, één van Finchers meest geprezen producties. Hij verzamelde een fantastische cast, vertelt een boeiend verhaal en houdt je als kijker twee uur lang aan het scherm gekluisterd.

Cast
Naast Jesse Eisenberg (Zombieland) en Andrew Garfield (tick... tick... BOOM!) zijn ook Justin Timberlake (Inside Llewyn Davis), Armie Hammer (Call Me by Your Name) en Rooney Mara (Nightmare Alley) te zien in The Social Network. Deze film is geregisseerd door David Fincher (Mank).

The Social Network (2010) wordt beoordeeld met een 7,8 op IMDb en is zaterdag 25 juni om 20.00 uur te zien op Veronica. Genre: biografie, drama. Speelduur: 120 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV