Donderdag in Op1: Advocaat Jan-Jesse Lieftink over ontsnapte TBS’ers uit Pompekliniek

Donderdag in Op1: Advocaat Jan-Jesse Lieftink over ontsnapte TBS’ers uit Pompekliniek
De gasten van Op1 van donderdag 23 juni

Kijktip :

Donderdagavond presenteren Sven Kockelmann en Fidan Ekiz de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij de uitzending van Op1 van donderdag 23 juni.

Lees verder onder de video's.

Onderwerpen Op1 van donderdag 23 juni

  • De twee TBS’ers die ontsnapten uit de Pompekliniek kliniek bij Nijmegen konden met hulp van een slijptol en een onbekend aantal handlangers in no-time in de gereedstaande vluchtauto stappen. Hoe kan het dat duo de instelling zo makkelijk kon ontvluchten? Advocaat Jan-Jesse Lieftink, die de ontsnapte TBS’ers bijstond, vindt het tijd voor stevig onderzoek.

  • De toekomst van Boris Johnson staat alweer onder druk. Twee Britse conservatieve districten stemmen vandaag tijdens een tussentijdse verkiezing. Volgens VK-correspondent Lia van Bekhoven heeft de huidige crisis weinig met politiek te maken. Het is vooral Johnson’s persoonlijkheid die een van ’s werelds succesvolste politieke partijen dreigt op te blazen. Vanavond schuift ze samen met Sybrand Buma, die de Engelse politiek op de voet volgt, aan bij Op1.

  • Nu de spanningen aan de oostflank van de NAVO blijven oplopen, wordt de NAVO-top die woensdag in Madrid begint met de dag belangrijker. Hoe zit het met de toetreding van Finland en Zweden tot de militaire alliantie? Vanavond bij Op1 blikken we met assistent secretaris-generaal bij de NAVO David van Weel vooruit op een nu al historische top.

  • Op piekdagen in juli moet Schiphol de vakantie van gemiddeld 13.500 reizigers per dag annuleren. Gek genoeg is het nog wel mogelijk om op diezelfde piekdagen vluchten te boeken en melden TUI fly en Sunweb dat al hun vakanties doorgaan. Directeur van reizigersorganisatie ANVR Frank Oostdam legt vanavond bij Op1 uit hoe dat zit.

  • Een dag na het boerenprotest in Stroe debatteert de Tweede Kamer op scherpe toon over de stikstofplannen van het kabinet. Vanavond in Op1 een nabeschouwing met parlementair verslaggever van de NOS Marleen de Rooy.

De latenighttalkshow Op1 is elke werkdag rond 22.30 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke aflevering en de beste fragmenten van Op1 terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's