Briljante thriller Memento zaterdag 25 juni te zien op Veronica

Briljante thriller Memento zaterdag 25 juni te zien op Veronica
Ook te streamen via Amazon Prime en Pathé Thuis

Kijktip :

Christopher Nolan is nu één van de beroemdste regisseurs ter wereld, maar in het eerste jaar van deze nieuwe eeuw was dat nog allerminst het geval. Dat veranderde met de release van Memento, een briljante thriller die Nolans voorliefde voor complexe films meteen etaleert. Deze fantastische film is zaterdag te zien op Veronica en je kunt Memento streamen via Amazon Prime en Pathé Thuis.

Het verhaal
Leonard is een onderzoeker voor een verzekeringsmaatschappij. Zijn geheugen is ernstig beschadigd na een poging in te grijpen bij de moord van zijn vrouw. Leonard is uit op wraak, maar door zijn slechte geheugen kan hij alleen behoorlijk functioneren door het constant maken van aantekeningen, het maken van polaroid-foto's en zelfs het zetten van tatoeages. Leonards enige doel is wraak nemen op de moordenaar van zijn vrouw, maar lukt het hem zijn herinneringen in de juiste volgorde te zetten?

Beoordeling Gids.tv: ★★★★½
Nolan kiest in Memento voor een briljante montagetechniek: plaatst de scènes in omgekeerde volgorde, om ze vervolgens af te laten spelen tot het 'herkenningspunt' van een vorige scène - die zich in werkelijkheid dus later afspeelt. Zo worden we in het brein van de hoofdpersoon geplaatst, omdat wij dus ook geen idee hebben wat zich hiervoor allemaal heeft afgespeeld. Dit trucje leverde de film twee Oscarnominaties op: voor Beste Originele Scenario en Beste Montage. Er is echter meer, want Memento is een thriller die je op het puntje van je stoel houdt en briljant acteerwerk bevat.

Cast
Naast Guy Pearce (Brimstone) en Carrie-Anne Moss (The Matrix) zijn ook Joe Pantoliano (Bad Boys) en Stephen Tobolowsky (Groundhog Day) te zien in Memento. Deze film is geregisseerd door Christopher Nolan (Inception).

Memento (2000) wordt beoordeeld met een 8,4 op IMDb en is zaterdag 25 juni om 22.30 uur te zien op Veronica. Genre: misdaad, thriller. Speelduur: 113 minuten.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV