Special Sami Yusuf op het Holland Festival 2022 zondag te zien op NPO 2

Special Sami Yusuf op het Holland Festival 2022 zondag te zien op NPO 2
Bijzonder concert van Britse ster

Kijktip :

NPO 2 zendt zondag (26 juni) een concertregistratie van het stuk When Paths Meet uit. Hiermee trad Sami Yusuf, de Britse zanger, componist, producent en singer-songwriter van Azerbeidzjaans-Iraanse afkomst, op 6 juni op tijdens het Holland Festival van 2022.

Sami Yusuf op het Holland Festival gemist? Kijk de hele uitzending terug via Gids.tv.

Islam
Yusuf boekt over de hele wereld grote successen met zijn muziek. Hij zingt in maar liefst zes verschillende talen en vertelt in zijn teksten veel over de islam en het 'moslim-zijn'. Voor zijn optreden tijdens het Holland Festival ging hij bijzondere samenwerkingen aan met Nederlandse muziekgezelschappen.

Kamerkoor
Zo werkte hij samen met kamerkoor Cappella Amsterdam en het Amsterdams Andalusisch Orkest. Yusuf verweeft hun tradities, de westerse klassieke koorzang en Arabo-Andalusische muziek, in een gezamenlijke viering van muziek die culturele grenzen ontstijgt.

De concertregistratie Sami Yusuf op het Holland Festival 2022 is zondag 26 juni om 19.15 uur te zien op NPO 2. Na afloop kun je Sami Yusuf op het Holland Festival 2022 terugkijken bij Gids.tv.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV