Vanavond op tv: Engeland - Nederland (oefenduel Oranjeleeuwinnen), spelshow 5 tegen 5

Vanavond op tv: Engeland - Nederland (oefenduel Oranjeleeuwinnen), spelshow 5 tegen 5
De tv-tips van Gids.tv voor vrijdag 24 juni

Kijktip :

Vanavond spelen de Oranjeleeuwinnen een oefenduel tegen Engeland, wat een weerzien met oud-bondscoach Sarina Wiegman betekent. Verder onder meer herhalingen van de spelshow 5 tegen 5. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor vrijdag 24 juni.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Live: Engeland - Nederland (vrouwenvoetbal)

NPO 3
20:20 uur

Voorbeschouwing en vanaf 21.00 uur live verslag van het oefenduel tussen de voetbalvrouwen van Engeland en Nederland. De wedstrijd wordt gespeeld in Elland Road, het stadion van Leeds United, en je kunt het duel ook volgen op een livestream via Gids.tv. De wedstrijd tegen Engeland is een belangrijke in de voorbereiding op het EK, dat voor Oranje op 9 juli begint met de eerste groepswedstrijd tegen Zweden. Hoe staan de Oranjeleeuwinnen er voor?


Filmdrama: The Founder

Canvas
21:20 uur

Op Canvas is vanavond het fraaie filmdrama The Founder te zien. Ray Kroc is een mislukte deur-aan-deurverkoper van milkshakemachines. Op de rand van zijn faillissement ontmoet hij de broers Mac en Dick McDonald, die een succesvol hamburgerrestaurant runnen in het zuiden van Californië. De basis van hun succes: een revolutionair en supersnel productieproces. De ambitieuze Ray Kroc laat de twee dromen van een enorme franchise: McDonald's! Maar als Kroc aan boord stapt van het bedrijf komen de broers erachter dat hij hele andere plannen heeft met de onderneming...


Tweede Hans: Marleen zet Hans het huis uit

NPO 1
21:25 uur

In de voorlaatste aflevering van de komische dramaserie Tweede Hans bereikt de spanning tussen Hans en Marleen een kookpunt. Als Marleen ziet dat Hans 's avonds laat wordt thuisgebracht door Femke, zet ze hem rigoureus het huis uit. Hij slaapt maar in de camper! Kat komt langs en is overstuur. Ze heeft op Toms telefoon een verdacht appje gezien en denkt dat ook hij vreemdgaat. Femke zegt de koorrepetitie af. Wanneer Hans bij haar langsgaat, doet hij een schokkende ontdekking en neemt hij een groot besluit.


Terug: 5 tegen 5

SBS 6
21:25 uur

SBS6 haalt deze zomer een aantal herhalingen van stal om de lacune die Vandaag Inside achterlaat op te vullen. Vanavond is dat de spelshow 5 tegen 5, een klassieker van de Nederlandse televisie die in 2021 terugkeerde. Het format van het spel is in al die jaren ongewijzigd gebleven. Twee teams van elk vijf spelers nemen het tegen elkaar op. Ze beantwoorden vragen die gebaseerd zijn op onderzoek onder de Nederlandse bevolking. Aan de kandidaten de opdracht om in te schatten hoe de meerderheid ergens over denkt.


Terug: Demolition Down Under

Discovery
21:30 uur

Betonnen torens afbreken en tonnen staal verpletteren met de zwaarste machines die er zijn. En dat onder constante tijdsdruk, met krappe budgetten en levensbedreigende gevaren... Dat krijgen we ook weer te zien in het tweede seizoen van Demolition Down Under op Discovery. Dit programma laat zien hoe ze in Australië de grootste en meest ingewikkelde constructies neerhalen. In dit nieuwe spannende sloopseizoen komen weer de meest indrukwekkende operaties voorbij.


Actiefilm: RoboCop

RTL 7
22:50 uur

Op RTL 7 is vanavond de klassieke actiefilm RoboCop te zien. Na een wilde achtervolging in Detroit wordt politieagent Alex Murphy doorzeefd met kogels. Een multinational redt zijn leven door hem om te vormen tot een cyborg, genaamd RoboCop. RoboCop wordt vanaf dat moment ingezet als dé ultieme misdaadbestrijder. Hij is zeer effectief en de misdaad wordt steeds verder teruggedrongen. Maar als RoboCop zich zijn menselijke verleden herinnert, heeft hij nog maar één doel voor ogen: wraak nemen op zijn moordenaars.
Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV