Zondag 26 juni in Klassiekers met Kleinsma: Youp van 't Hek

Zondag 26 juni in Klassiekers met Kleinsma: Youp van 't Hek
Cabaretier over zijn favoriete Nederlandse liedjes

Kijktip :

In de tweede aflevering van het nieuwe seizoen van Klassiekers met Kleinsma laat Youp van 't Hek zijn keuzes horen uit het rijke archief van de Nederlandse muziek. Wat zijn zijn muzikale voorkeuren, door wie werd hij geïnspireerd en wat maakt een lied zo goed volgens Youp?

Klassiekers met Kleinsma gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Annie M.G. Schmidt
De aflevering wordt door Simone afgetrapt met het nummer 'Ik heb geen spijt' van Harry Bannink en Annie M.G. Schmidt. Bannink en Schmidt staan hoog in het vaandel bij Youp, waarom is dat? En hoe was het om de grote Bannink te mogen ontmoeten? Grote voorbeelden van Youp blijken onder anderen Toon Hermans, Boudewijn de Groot, Ivo de Wijs en Adèle Bloemendaal te zijn.

Mart Hoogkamer
Ook namen als Harrie Jekkers, Clouseau en Brigitte Kaandorp komen in deze aflevering aan bod. 'Kees' van Frans Halsema wordt door Youp ten gehore gebracht en de aflevering wordt afgesloten met een - naar eigen zeggen - zinderend duet. Youp en Simone zingen samen 'Er is altijd wel een meisje'. Maar waarom is Youp eigenlijk jaloers op het liedje 'Ik ga zwemmen' van Mart Hoogkamer?

Klassiekers met Kleinsma is elke zondag om 21.45 uur te zien op NPO 1. Je kunt alle afleveringen van Klassiekers met Kleinsma terugkijken bij Gids.tv.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV