Documentaireserie Apocalypse: War of the Worlds vanaf maandag te zien op Canvas

Documentaireserie Apocalypse: War of the Worlds vanaf maandag te zien op Canvas
Onzekerheid in de periode 1945-1991

Kijktip :

Vanaf maandag 27 juni is de zesdelige documentaireserie Apocalypse: War of the Worlds te zien op de Vlaamse zender Canvas. In deze serie richten we ons op de periode van 1945 tot 1991. Een tijd waarin velen eerst de illusie hadden geen oorlog meer te zien; een illusie die al snel achterhaald was.

IJzeren Gordijn
Zomer 1945. Terwijl de overwinnaars de terugkeer van de vrede vieren, wordt een IJzeren Gordijn opgetrokken om de voormalige geallieerden van elkaar te scheiden. Het Westen is bezorgd om de toenemende macht van Jozef Stalin in het Oosten. De communistische ideologie raakt steeds verder verspreid, tot in Indochina, waar Ho Chi Minh een lange oorlog tegen het Westen begint.

Nucleaire bom
Achter dit op het eerste gezicht geïsoleerde conflict (Ho Chi Minh strijdt in het begin vooral tegen de koloniale bezetters uit Frankrijk) schuilt het begin van de Koude Oorlog, de 'War of the Worlds'. De Amerikanen bezitten sinds 1945 een nucleaire bom en bewezen al niet bang te zijn hem te gebruiken, waardoor er plots een nieuwe Apocalyps boven de mensheid hangt.

De documentaireserie Apocalypse: War of the Worlds is vanaf maandag 27 juni wekelijks rond 21.20 uur te zien op Canvas. Lees hier op welk kanaal Canvas te vinden is bij jouw tv-aanbieder.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV