Nieuwe documentaireserie Boven water vanaf maandag te zien op NPO 2

Nieuwe documentaireserie Boven water vanaf maandag te zien op NPO 2
Familiebedrijven bedreigd door grote partijen

Kijktip :

Familiebedrijven zijn de onmisbare ruggengraat van onze economie. Gerund door hardwerkende families - vaak al generaties lang – weegt voor hen de toekomst voor hun bedrijf en personeel zwaarder dan het maken van snelle winst. Maar de toenemende macht van grote partijen brengt hun voortbestaan in gevaar. Boven water volgt vijf families een jaar lang.

Boven water aflevering 1 gemist? Kijk de hele uitzending terug via Gids.tv.

Coronacrisis
Hoe overleef je het als klein familiebedrijf als je geen eerlijke prijs kunt krijgen voor je product of dienst? Hoe ga je voortdurend op zoek naar nieuwe kansen om te concurreren tegen grote bedrijven? En wat als je daarbovenop hard geraakt wordt door de coronacrisis? De vijf families die we volgen voeren een ongekende strijd om het hoofd boven water te houden. Elke euro gaat naar het bedrijf - soms tegen beter weten in.

Divers
De families die voor de camera verschijnen zijn zeer divers, van een vissersfamilie tot een stomerijbedrijf en van een augurkenproducent tot een kermisfamilie en een transportbedrijf. Brexit bedreigt de visserij, er wordt gestreden tegen de lage prijzen van de grote supermarktketens, de transportwereld wordt geteisterd door onderbetaalde buitenlandse chauffeurs en dalende prijzen en twee kermisfamilies gaan bijna ten onder door de pandemie.

De documentaireserie Boven water is vanaf maandag 27 juni wekelijks rond 22.20 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van Boven water terugkijken bij Gids.tv.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV