Vanavond op tv: docu YOUP. en Het Jachtseizoen met Davy Klaassen en Daley Blind

Vanavond op tv: docu YOUP. en Het Jachtseizoen met Davy Klaassen en Daley Blind
De tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 25 juni

Kijktip :

Zaterdag zie je weer een nieuwe aflevering van het SBS6-programma Het Jachtseizoen. Dit keer met Davy Klaassen en Daley Blind. Gaat het ze lukken om uit handen van de mannen van StukTV te blijven? Op NPO1 zie je de documentaire YOUP, waarin vakgenoten praten over het rijke oeuvre van de cabaretier. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 25 juni.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Filmdrama: The Social Network

Veronica
20:00 uur

Op een herfstavond in 2003 begint Harvard-student Mark Zuckerberg vanuit zijn studentenkamer aan een nieuw idee te werken, de oprichting van Facebook. Het resultaat is een revolutie in de communicatiewereld. Amper zes jaar en vijfhonderd miljoen vrienden later is Mark Zuckerberg de jongste miljardair in de geschiedenis, maar zijn succes leidt tot zowel persoonlijke als juridische problemen.

Het Jachtseizoen: Daley Blind en Davy Klaassen

SBS 6
20:01 uur

In de vierde aflevering van de tweede televisiereeks van Het Jachtseizoen, dat begon als een webserie van StukTV, komen twee bekende voetballers opdraven: Daley Blind en Davy Klaassen, ploeggenoten bij Ajax en het Nederlands elftal. Blind en Klaassen ontsnappen met een kleine voorsprong uit de gevangenis en moeten vervolgens proberen vier uur lang uit de handen van Giel de Winter, Thomas van der Vlugt en Stefan Jurriëns te blijven. Daarbij mogen Blind en Klaassen hun eigen geld of telefoon niet gebruiken én niet langer dan twintig minuten in hetzelfde voertuig zitten. Daarnaast dragen de voetballers een GPS-tracker, die hun locatie om de twintig minuten doorstuurt naar Team StukTV. Aan de fysieke gesteldheid van Blind en Klaassen zal het niet liggen; de twee werden afgelopen jaar kampioen met Ajax en bereiden zich nu voor op een nieuw seizoen. Later dit jaar zullen ze waarschijnlijk in actie komen op het WK voetbal in Qatar.

Ik vertrek - even weg: wanhoop bij David en Gine

NPO 1
21:27 uur

In Ik vertrek: even weg, een spin-off van kijkcijferkanon Ik vertrek, gaan oude bekenden uit het programma bij elkaar op bezoek om even te ontstressen en wellicht zelfs nieuwe ideeën op te doen. Deze week is het de beurt aan David en Gine en de familie Kramer. Drie jaar geleden vertrokken David en Gine naar het Spaanse Aspe. De tegenslagen stapelden zich op en David en Gine hebben het sinds een paar maanden pas echt op orde. De boekingen blijven echter uit en de wanhoop slaat toe. Ze hopen door het bezoek van hun mede-Ik vertrekkers een nieuwe impuls te krijgen om door te gaan. Als er twee mensen zijn die weten hoe het is om met tegenslagen om te gaan, zijn het Ronald Kramer en zijn vriendin Sacha. Ronald vertrok veertien jaar geleden naar Oostenrijk met zijn vrouw Anneke en hun vier kleine kinderen. Niet lang daarna overleed Anneke en stond Ronald er alleen voor. Samen met Sacha runt Ronald het hotel.

Docu: YOUP.

NPO 1
22:25 uur

Vanavond zendt NPO 1 de documentaire YOUP. opnieuw uit. Deze documentaire van Hetty Nietsch schetst een portret van cabaretier Youp van 't Hek en was met kerst 2020 voor het eerst te zien op de Nederlandse televisie. De documentaire werd gemaakt ter gelegenheid van de laatste Oudejaarsconference van Van 't Hek in 2020. Nietsch brengt een groot aantal collega-cabaretiers voor de camera, die vertellen wat Van 't Hek voor hen én het Nederlandse cabaret betekent. Wat hebben zij van Youp geleerd? Welke fragmenten zijn hen bijgebleven? Wat namen ze van hem over, en wat juist niet?

Thriller: Memento

Veronica
22:29 uur

Na de moord op zijn vrouw besluit Leonard haar dood te wreken. Hij wordt daarbij gehinderd door het verlies van zijn kortetermijngeheugen, waardoor hij gedwongen is alles te fotograferen en noteren. Hij gaat zelfs zover om belangrijke informatie op zijn lichaam te tatoeëren.

Start: McDonald & Dodds seizoen 2

NPO 2
22:53 uur

Vanavond gaat het tweede seizoen van de Britse misdaadserie McDonald & Dodds van start op NPO 2. We volgen detectives Lauren McDonald en Dodds, die eigenlijk totaal niet bij elkaar passen - maar wel gedwongen worden samen misdaden op te lossen. Het nieuwe seizoen bevat drie afleveringen van speelfilmlengte (anderhalf uur), waarin McDonald en Dodds wederom enkele pittige zaken voor de kiezen krijgen. Het seizoen begint met vijf oude vrienden, die samen in een heteluchtballon stappen voor een bijzondere vlucht boven Bath. Er stappen echter slechts vier levenden uit. De laatste vriend, Frankie Marsh, wordt dood aangetroffen na een val uit de ballon van zo'n dertig meter hoogte. McDonald en Dodds moeten met hulp van een luchtvaartexpert uitzoeken of dit een vreselijk ongeluk was of dat er meer achter zit. Al snel raken ze verstrikt in een web van leugens, hebzucht en een geheim dat veertig jaar lang verborgen is gebleven.

Actuele video's

Meer actuele video's