Zondag op tv: Guus Meeuwis-concert Groots met een zachte G en finale Million Dollar Island

Zondag op tv: Guus Meeuwis-concert Groots met een zachte G en finale Million Dollar Island
De tv-tips van Gids.tv voor zondag 26 juni

Kijktip :

Zondagavond zendt RTL4 de concertregistratie uit van Groots met een Zachte G 2022. Het concert van Guus Meeuwis vond twee weken geleden plaats in het Philips Stadion in Eindhoven. Verder zie je op SBS6 de finale van Million Dollar Island en bij de NPO kan je genieten van Klassiekers met Kleinsma met als hoofdgast Youp van 't Hek. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor zondag 26 juni.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Special: Sami Yusuf op het Holland Festival 2022

NPO 2
19:15 uur

NPO 2 zendt vanavond een concertregistratie van het stuk When Paths Meet. Hiermee trad Sami Yusuf, de Britse zanger, componist, producent en singer-songwriter van Azerbeidzjaans-Iraanse afkomst, op 6 juni op tijdens het Holland Festival van 2022. Yusuf boekt over de hele wereld grote successen met zijn muziek. Hij zingt in maar liefst zes verschillende talen en vertelt in zijn teksten veel over de islam en het 'moslim-zijn'. Voor zijn optreden tijdens het Holland Festival ging hij bijzondere samenwerkingen aan met Nederlandse muziekgezelschappen. Zo werkte hij samen met kamerkoor Cappella Amsterdam en het Amsterdams Andalusisch Orkest. Yusuf verweeft hun tradities, de westerse klassieke koorzang en Arabo-Andalusische muziek, in een gezamenlijke viering van muziek die culturele grenzen ontstijgt.

Concert: Guus Meeuwis - Groots met een zachte G

RTL 4
21:25 uur

RTL 4 zendt vanavond een compilatie-uitzending uit van het Groots met een zachte G-concert dat Guus Meeuwis op 11 juni 2022 in het Philips Stadion in Eindhoven gaf. Na twee jaar corona was Meeuwis eindelijk terug op zijn 'thuispodium'. In 2006 ging een jongensdroom van Meeuwis in vervulling. Toen mocht hij voor het eerst in het Philips Stadion zingen. Ruim anderhalf decennium later is het uitgegroeid tot het grootste jaarlijks terugkerende muziekevenement van een Nederlandse soloartiest. De status van Meeuwis werd dit jaar eens te meer duidelijk doordat hij de Edison Oeuvreprijs ontving. De laatste jaren zien we Meeuwis niet meer zo vaak in de Top 40, maar hij heeft natuurlijk talloze hits waar hij op terug kan vallen. In de jaren negentig boekte Meeuwis met zijn band Vagant successen als 'Het is een nacht...', 'Per spoor (Kedeng kedeng)', 'Zo ver weg' en ''t Dondert en 't bliksemt'. En wat te denken van zijn solohits: 'Brabant', 'Geef mij je angst', 'Tranen gelachen', 'Proosten' en nog veel meer.

Million Dollar Island: finale

SBS 6
21:28 uur

Na een maandenlange en intense strijd is het vanavond tijd voor de grote finale van Million Dollar Island. In de zenuwslopende apotheose wordt bepaald met hoeveel geld de overgebleven kandidaten naar huis gaan. We begonnen Million Dollar Island met maar liefst honderd onbekende Nederlanders op een onbewoond eiland. Hun opdracht was simpel: blijf zo lang mogelijk in het spel om kans te maken op een groot geldbedrag. Het zorgde voor een heftige strijd tegen elkaar - maar ook tegen de natuur. Nu zijn er nog drie finalisten over. Zij krijgen eindelijk de kans hun bandjes te verzilveren. Hoe ver durven ze te gaan in het openen van de kistjes? Met ieder geopend kistje verdienen ze 10.000 euro. Op één kistje na, daarin zit een bom. En wie de bom trekt is alles kwijt. Verlaten de laatste bewoners Million Dollar Island in rijkdom of spat er alsnog een droom uiteen?

Nieuw: Bezorgd

NPO 3
21:45 uur

Tegenwoordig kunnen we alles laten bezorgen, zodat je nergens de deur nog voor uit hoeft. Bezorgdiensten zijn niet meer weg te denken uit het straatbeeld. De zesdelige serie Bezorgd geeft de mensen achter onze bestelling een gezicht. Wie zijn deze mensen en onder welke omstandigheden werken ze Vóór middernacht besteld is morgen in huis. Dit is de nieuwe bezorgeconomie, ingezet door de opmars van digitaal winkelen en nieuwe technologie. Grote platforms en bedrijven beleven gouden tijden, maar de mensen die het zware werk doen, komen er vaak maar bekaaid vanaf. Joy wordt als pakketbezorger per pakket betaald, wat neerkomt op nog geen 10 euro per uur. Tijd voor pauze is er niet. Bram heeft drie banen in de bezorgindustrie om de eindjes financieel aan elkaar te knopen. Hij bezorgt de krant, de post én hij runt sinds anderhalf jaar samen met zijn moeder een pakketpunt aan huis, een relatief nieuw fenomeen. De Duitse Matthias is maaltijdbezorger en hij probeert medestanders te vinden om de werkomstandigheden van bezorgers te verbeteren.

Klassiekers met Kleinsma: Youp van 't Hek

NPO 1
21:47 uur

In de tweede aflevering van Klassiekers met Kleinsma laat Youp van 't Hek zijn keuzes horen uit het rijke archief van de Nederlandse muziek. Wat zijn zijn muzikale voorkeuren, door wie werd hij geïnspireerd en wat maakt een lied zo goed volgens Youp? De aflevering wordt door Simone afgetrapt met het nummer 'Ik heb geen spijt' van Harry Bannink en Annie M.G. Schmidt. Bannink en Schmidt staan hoog in het vaandel bij Youp, waarom is dat? En hoe was het om de grote Bannink te mogen ontmoeten? Grote voorbeelden van Youp blijken onder anderen Toon Hermans, Boudewijn de Groot, Ivo de Wijs en Adèle Bloemendaal te zijn. Ook namen als Harrie Jekkers, Clouseau en Brigitte Kaandorp komen in deze aflevering aan bod. 'Kees' van Frans Halsema wordt door Youp ten gehore gebracht en de aflevering wordt afgesloten met een - naar eigen zeggen - zinderend duet. Youp en Simone zingen samen 'Er is altijd wel een meisje'. Maar waarom is Youp eigenlijk jaloers op het liedje 'Ik ga zwemmen' van Mart Hoogkamer?

Medialogica: politiegeweld in beeld

NPO 2
22:22 uur

Het programma Medialogica doet onderzoek naar de verslaggeving rond belangrijke nieuwsgebeurtenissen. Hoe worden deze vertaald door de media en wat is de impact hiervan op het grote publiek? In deze aflevering gaat het over politiegeweld. We gaan terug in onze recente geschiedenis om de beeldenstrijd rond het politiegeweld tijdens de coronaprotesten te onderzoeken. Bij demonstraties wordt iedere politieklap of aanhouding tegenwoordig met mobieltjes gefilmd en online gedeeld. Met als gevolg een stortvloed aan negatieve reacties. De politie klaagt dat de video's een oneerlijk beeld schetsen. Ze zouden op sociale media uit de context worden gehaald. De betogers zien in de beelden juist het bewijs van buitensporig politiegeweld. Wat betekent deze beeldenstroom voor het imago van de politie? En met welk doel worden de beelden online verspreid?

Actuele video's

Meer actuele video's