Vanavond op tv: nieuwe documentaireseries De gouden lichting en Boven water

Vanavond op tv: nieuwe documentaireseries De gouden lichting en Boven water
De tv-tips van Gids.tv voor maandag 27 juni

Kijktip :

Vanavond gaan twee nieuwe documentaireseries van start bij de publieke omroep: De gouden lichting op NPO 3 en Boven water op NPO 2. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor maandag 27 juni.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Terug: Jochem in de wolken

NPO 1
19:05 uur

Na het achtste seizoen van We zijn er bijna!, dat vorige week te zien was op NPO 1 als vervanger van Khalid & Sophie, is vanaf vanavond de vierdelige serie Jochem in de wolken in de vooravond op tv bij de publieke omroep. In Jochem in de wolken vliegt cabaretier Jochem Myjer met een luchtballon over de mooiste natuurgebieden van Nederland. Vanuit dit vogelperspectief neemt Myjer de kijker vol enthousiasme mee op reis door de natuur.


Docu: De schatten van de Krim

NPO 2
20:25 uur

Het is een noodlottig toeval dat uitloopt op een haast onontwarbaar probleem: terwijl begin 2014 in het Amsterdamse Allard Pierson Museum een expositie van kunstschatten uit de Krim is te zien, wordt dit gebied geannexeerd door Rusland. Wat moet er na de expositie gebeuren met de kunstschatten? Dat vraagstuk wordt behandeld in de documentaire De schatten van de Krim. Aan wie moeten de unieke archeologische vondsten worden geretourneerd, na afloop van de tentoonstelling?


Start: Apocalypse - War of the Worlds

Canvas
21:20 uur

Vanaf vanavond is de zesdelige documentaireserie Apocalypse: War of the Worlds te zien op de Vlaamse zender Canvas. In deze serie richten we ons op de periode van 1945 tot 1991. Een tijd waarin velen eerst de illusie hadden geen oorlog meer te zien; een illusie die al snel achterhaald was. Want terwijl de overwinnaars van de Tweede Wereldoorlog de terugkeer van de vrede vieren, wordt een IJzeren Gordijn opgetrokken om de voormalige geallieerden van elkaar te scheiden.


Start: De gouden lichting

NPO 3
21:55 uur

Terwijl Nederland begin deze eeuw getuige was van de successen van turnsters Renske Endel, Suzanne Harmes, Gabriëlla Wammes en Verona van de Leur blijken zij al die jaren in de greep van coaches geweest te zijn die systematisch hun grenzen overschreden. De documentaireserie De gouden lichting legt bloot hoe het viertal in een val liep waaruit ze niet konden ontsnappen. In De gouden lichting wordt de hele geschiedenis van de vier turnsters aan de hand van indringende interviews en nooit eerder getoond archiefmateriaal gereconstrueerd.


Nieuw: Boven water

NPO 2
22:20 uur

Familiebedrijven zijn de onmisbare ruggengraat van onze economie. Gerund door hardwerkende families - vaak al generaties lang – weegt voor hen de toekomst voor hun bedrijf en personeel zwaarder dan het maken van snelle winst. Maar de toenemende macht van grote partijen brengt hun voortbestaan in gevaar. De documentaireserie Boven water volgt vijf families een jaar lang. De families die voor de camera verschijnen zijn zeer divers, van een vissersfamilie tot een stomerijbedrijf en van een augurkenproducent tot een kermisfamilie en een transportbedrijf.


Thriller: The Ghost Writer

NET 5
22:40 uur

Op Net5 is vanavond de fantastische, stijlvolle en sfeervolle thriller The Ghost Writer te zien. Wanneer de succesvolle 'The Ghost' instemt om de memoires te schrijven van de vroegere premier van Groot-Brittannië, lijkt dit de kans van zijn leven. Tijdens zijn schrijfwerk ontdekt hij dat niet alleen de wereldpolitiek op haar grondvesten zullen schudden, maar dat het ook zijn eigen leven in gevaar kan brengen.
Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV