Special NOS Koningspaar in Oostenrijk woensdag te zien op NPO 2

Special NOS Koningspaar in Oostenrijk woensdag te zien op NPO 2
Uitgebreid verslag van staatsbezoek

Kijktip :

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima brengen een drie dagen durend staatsbezoek aan Oostenrijk. Het programma is gevuld met vele bezoeken, trips, gesprekken en andere activiteiten. Vanavond is een overzicht te zien in de special NOS Koningspaar in Oostenrijk.

Koningspaar in Oostenrijk gemist? Kijk de hele special terug via Gids.tv.

Staatsbanket
De koning en koningin bezoeken in Oostenrijk twee steden: Wenen en Graz. In de uitbundige hoofdstad van het voormalige Oostenrijkse keizerrijk worden ze ontvangen in de Hofburg en zullen ze een krans leggen bij het Namenmonument, dat is gewijd aan de slachtoffers van de Holocaust. Verder is er een ontmoeting met onder anderen de burgemeester van Wenen. Bondspresident Van der Bellen ontvangt het paar ’s avonds in Slot Belvedere voor het traditionele staatsbanket.

Vluchtelingen
Op dag twee staan gesprekken met Oekraïense vluchtelingen, een tramrit en een stadswandeling op het programma. Bondskanselier Nehammer ontvangt het paar in het Naturhistorisches Museum en ’s avonds is er een concert van het Nederlands Kamerkoor. Op de laatste dag gaat de reis – samen met de bondspresident en zijn vrouw – per trein naar Graz. In de tweede stad van het land is fietsbeleid ontwikkeld met behulp van Nederlandse expertise. Ook ontmoeten ze de Oostenrijkse klimaatminister.

De special NOS Koningspaar in Oostenrijk is woensdag 29 juni om 19.10 uur te zien op NPO 2. Na afloop kun je de special NOS Koningspaar in Oostenrijk terugkijken bij Gids.tv.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV