Deze films komen in juli 2022 in de Nederlandse bioscopen

Deze films komen in juli 2022 in de Nederlandse bioscopen
Met Thor: Love and Thunder en meer

Film :

Deze maand juli verschijnen er weer uitstekende films in de bioscoop, met onder meer de nieuwe geflipte Marvel superheldenfilm Thor: Love and Thunder van meesterregisseur Taika Waititi. Maar er is meer. Veel meer. Gids.tv heeft de belangrijkste titels op een rij gezet.

Bekijk alle overzichten, kijktips, recensies en trailers van de films en series op alle streamingdiensten en in de bioscopen op Gids.tv.

Thor: Love and Thunder (6 juli)

Bioscoop

Bron: Walt Disney Studios Motion Pictures
We hebben er weer zin in! De superheldenfilm Love and Thunder over de dondergod Thor - met de hamer - is het directe vervolg op Thor: Ragnarok (2017) en de 29e film in het Marvel Cinematic Universe. Wie zien acteur Chris Hemsworth hoe we hem het liefste willen zien: In een rol die op zijn lijf is geschreven. Lees hier waar je de film Thor: Love and Thunder kunt kijken.

De Allergrootste Slijmfilm (6 juli)

Bioscoop

Bron: Splendid Film
Grote paniek! Een belangrijk slijmingrediënt raakt op, waardoor slijm maken voor de hele wereld onmogelijk wordt. Lukt het Indy om het slijm weer terug te krijgen? Eén groot slijmfeest blijft gegarandeerd met onder andere rollen voor Yolanthe Cabau en Geza Weisz. Lees hier waar je de film De Allergrootste Slijmfilm kunt kijken.

Zwanger & Co (7 juli)

Bioscoop

Bron: Dutch FilmWorks
Van romcom-koning Johan Nijenhuis komt deze nieuwe Nederlandse komedie, waarin weeën keihard opgevangen moeten worden. De cast is veelbelovend met onder andere Lieke van Lexmond, Waldemar Torenstra, Maaike Martens, Thom Hoffman, Beppie Melissen, Bo Maerten en Manuel Broekman. Lees hier waar je de film Zwanger & Co kunt kijken.

Silverstar (13 juli)

Bioscoop

Bron: Dutch FilmWorks
Hop hop, in galop! Britt Dekker komt er aan met nieuw avontuur waar paardenliefhebbers lang op hebben gewacht. Na Whitestar (2019) is deze echte familiefilm een feest in de bios, want naast Britt zijn de symphatieke Juvat Westendorp en actrice Anneke Blok ook te zien in deze film. Lees hier waar je de film Silverstar kunt kijken.

Knor (13 juli)

Bioscoop

Bron: Gusto entertainment
Deze dag is bijzonder als de première van Knor een feit is. Speciaal omdat deze animatiefilm met stop-motion-techniek de eerste lange speelfilm in Nederland is. Het verhaal gaat over een schattig biggetje dat een thuis vindt bij Babs, die hem van opa cadeau krijgt voor haar verjaardag. Erg fijne animatie inclusief boodschap met de stemmen van onder andere Jelka van Houten, Henry van Loon en Loes Luca. Lees hier waar je de film Knor kunt kijken.

The Gray Man (13 juli)

Bioscoop

Bron: Netflix
Deze ultra-dure actiethriller komt een week voor de première op Netflix naar de bioscoop. Gelukkig maar, want deze producie met supercast (Ryan Gosling, Chris Evans én Ana de Armas) moet je eigenlijk gewoon op het witte doek zien. De verwachtingen zijn hoog gespannen! Lees hier waar je de film The Gray Man kunt streamen.

The Innocents (14 juli)

Bioscoop

Bron: Cherry Pickers Filmdistributie
Tijdens de heldere Scandinavische zomer onthult een groep kinderen hun duistere en mysterieuze krachten wanneer de volwassenen niet kijken. In deze originele en aangrijpende bovennatuurlijke horror- en thriller neemt de speeltijd een gevaarlijke wending. Lees hier waar je de film The Innocents (De uskyldige) kunt kijken.

Fire of Love (14 juli)

Bioscoop

Bron: National Geographic Documentary Films
Van National Geographic Documentary Films komt deze docu over het buitengewone liefdesverhaal van de onverschrokken Franse wetenschappers Katia en Maurice Krafft. Deze twee mensen hielden van twee dingen: van elkaar en van vulkanen. Een tragisch liefdesverhaal vol vuur. Lees hier waar je de film Fire of Love kunt streamen.

De Legende van Samoerai Henk (20 juli)

Bioscoop

Bron: The Searchers
De vrolijke hond Henk droomt van een leven als samoerai in een land waar katten de baas zijn. Terwijl alle katten hem wantrouwen, neemt Jimbo, ooit een grote samoerai, Hank met veel tegenzin onder zijn hoede. Animatiefilm voor het hele gezin met de stemmen van onder andere Michael Cera en Ricky Gervais. Lees hier waar je de film Paws of Fury: The Legend of Hank kunt kijken.

Boeien! (20 juli)

Bioscoop

Bron: Just Entertainment
Het verhaal van deze familiefilm speelt zich af aan boord van het cruiseschip ‘Rederij de Romantiek’ (SS Rotterdam) waar Kapitein Hartman (Cees Geel) samen met zijn lieftallige assistente Jitske (Klaasje Meijer) de liefdesscepter zwaait. Lees hier waar je de film Boeien! kunt kijken.

The Story of My Wife (28 juli)

Bioscoop

Bron: Mozinet
Onze eigen Gijs Naber gaat internationaal met deze romantische dramafilm The Story of My Wife (ook bekend onder de titel: A feleségem története) met fantastische en beeldschone tegenspeler. Niemand minder dan de Franse Bond-actrice Léa Seydoux speelt ook mee. Lees hier waar je de film The Story of My Wife kunt kijken.

Bekijk hier het overzicht welke films er nu draaien in de Nederlandse bioscopen. Alle data hierboven zijn onder voorbehoud.

Actuele video's

Meer actuele video's