Documentaire Het langzame leven van Kees Torn woensdag te zien op NPO 2

Documentaire Het langzame leven van Kees Torn woensdag te zien op NPO 2
Portret van podiumkunstenaar

Kijktip :

Tien jaar geleden stond hij nog in een uitverkocht LUXOR Theater, nu leeft hij al jaren een teruggetrokken bestaan. Cabaretier, dichter, denker en drinker Kees Torn houdt het in 2012 voor gezien. De documentaire Het langzame leven van Kees Torn geeft een beeld van zijn leven.

Het langzame leven van Kees Torn gemist? Kijk de hele documentaire terug via Gids.tv.

Theaterprogramma's
Negen theaterprogramma's maakt Kees, vol met pakkende nummers, vindingrijke taalgrappen, overpeinzingen en virtuoos pianospel. Hij doet in 1994 mee aan het Leids Cabaret Festival, waar hij de jury- en publieksprijs wint. Het tiende theaterprogramma van Kees Torn zal er niet komen. Na een traumatische ervaring kan hij de noodzakelijke afzondering bij het schrijven, de dwang van een deadline en het vele reizen niet meer opbrengen.

Alledaagse bestaan
Tussen zijn typemachines, sigarendoosjes en vulpennen in lijkt de moderne tijd niet doorgedrongen tot het leven van Kees. De documentaire volgt hem in zijn alledaagse bestaan. Ver van de roem is hij een kunstenaar van het kleine geworden. Maar 's nachts komen de spoken, de dienaren van het recht die een schaduw werpen over zijn nieuwe ogenschijnlijk rimpelloze bestaan. Net als zijn alcoholverslaving verhinderen die een terugkeer naar het theater waar Kees zich twee decennia zo thuis heeft gevoeld.

De documentaire Het langzame leven van Kees Torn is woensdag 29 juni om 22.20 uur te zien op NPO 2. Na afloop kun je de docu Het langzame leven van Kees Torn terugkijken bij Gids.tv.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV