NOS Herdenking Slavernijverleden live op tv (vrijdag 1 juli)

NOS Herdenking Slavernijverleden live op tv (vrijdag 1 juli)
Live verslag en speciale avonduitzending

Kijktip :

Vrijdag (1 juli) vindt de Nationale Herdenking Slavernijverleden plaats in het Oosterpark in Amsterdam. Met de herdenking en de viering wordt herdacht dat in 1863 formeel een einde kwam aan de slavernij in Suriname en de voormalige Nederlandse Antillen. De herdenking is live te zien op NPO 1.

Herdenking Slavernijverleden gemist? Kijk de hele uitzending terug via Gids.tv.

Halsema
In het Oosterpark worden kransen gelegd en toespraken gehouden door een lid van het kabinet, burgemeester Femke Halsema van Amsterdam en de voorzitter van het Nationaal instituut Nederlands slavernijverleden (NiNsee), Linda Nooitmeer. Ook Klaas Knot, president van De Nederlandsche Bank, houdt een toespraak. Verder is er muziek en praat Simone Weimans met gasten.

Keti Koti
's Avonds is om 19.00 uur ook een uitzending te zien op NPO 2. Deze komt rechtstreeks van het Keti Koti Festival, dat eveneens in het Oosterpark plaatsvindt. Met het festival wordt gevierd dat de ketenen zijn afgeworpen. Optredens zijn er van onder meer de Afro-Surinaamse percussiegroep Black Harmony. Malou Petter doet verslag van de festiviteiten en Weimans presenteert de uitzending, waarin ook wordt teruggeblikt op de gebeurtenissen eerder op de dag.

De Nationale Herdenking Slavernijverleden is vrijdag 1 juli om 13.00 uur live te zien op NPO 1. 's Avonds volgt om 19.00 uur een speciale uitzending op NPO 2. Je kunt de Herdenking Slavernijverleden terugkijken bij Gids.tv.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV