Vanavond op tv: special Koningspaar in Oostenrijk, docu Het langzame leven van Kees Torn

Vanavond op tv: special Koningspaar in Oostenrijk, docu Het langzame leven van Kees Torn
De tv-tips van Gids.tv voor woensdag 29 juni

Kijktip :

Vanavond is op NPO 2 de special NOS Koningspaar in Oostenrijk te zien, waarin wordt teruggeblikt op het staatsbezoek. Verder onder meer de documentaire Het langzame leven van Kees Torn. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor woensdag 29 juni.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Special: NOS Koningspaar in Oostenrijk

NPO 2
19:10 uur

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima brengen een drie dagen durend staatsbezoek aan Oostenrijk. Het programma is gevuld met vele bezoeken, trips, gesprekken en andere activiteiten. Vanavond is een overzicht te zien in de special NOS Koningspaar in Oostenrijk. De koning en koningin bezoeken in Oostenrijk twee steden: Wenen en Graz. Er staan onder meer ontmoetingen met de burgemeester van Wenen, Oekraïense vluchtelingen en de Oostenrijkse klimaatminister op het programma.


Muziek: Het beste van... Beyoncé

NPO 3
20:25 uur

Beyoncé Knowles is pas veertig jaar, maar geldt als een levende legende. Onlangs verraste ze haar fans met de nieuwe single 'Break My Soul' - een mooie reden om eens in haar oeuvre te duiken. Vanavond is de special Het beste van... Beyoncé te zien op NPO 3. Al op piepjonge leeftijd werd Beyoncé een wereldster als onderdeel van de meidengroep Destiny's Child. Haar solocarrière kwam in 2003 glorieus van de grond met de wereldhit 'Crazy in Love' en de plaat Dangerously in Love.


Avonturenfilm: Back to the Future Part II

Veronica
20:30 uur

Op Veronica is vanavond de avonturenfilm Back to the Future Part II te zien. Marty McFly en zijn vriend, de geleerde Doc Emmet Brown, zijn nog maar net bekomen van hun eerste tijdreis naar het verleden, wanneer ze al opnieuw moeten vertrekken, maar nu naar het jaar 2015 om Marty's toekomstige zoon uit een lastig parket te redden. Wanneer die klus geklaard is, keren ze terug naar 1985. Daarmee is het avontuur echter nog lang niet voorbij...


Special: Herinneringen voor het leven - stop dementie

NPO 1
20:35 uur

Herinneringen voor het leven - stop dementie is inmiddels een jaarlijks terugkerende special op NPO 1, waarin aandacht wordt gevraagd voor de enorme impact van de hersenziekte. Anniko van Santen presenteert deze special in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. In de uitzending zien we persoonlijke portretten met indrukwekkende verhalen van mensen die met dementie te maken hebben. Er zijn ook gesprekken met deskundigen en muzikale optredens.


Docu: Het langzame leven van Kees Torn

NPO 2
22:20 uur

Tien jaar geleden stond hij nog in een uitverkocht LUXOR Theater, nu leeft hij al jaren een teruggetrokken bestaan. Cabaretier, dichter, denker en drinker Kees Torn houdt het in 2012 voor gezien. De documentaire Het langzame leven van Kees Torn geeft een beeld van zijn leven. Tussen zijn typemachines, sigarendoosjes en vulpennen in lijkt de moderne tijd niet doorgedrongen tot het leven van Kees. De documentaire volgt hem in zijn alledaagse bestaan.
Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV