Heerlijke filmklassieker The Karate Kid vrijdag te zien op RTL 7

Heerlijke filmklassieker The Karate Kid vrijdag te zien op RTL 7
Ook te streamen via Amazon Prime en Pathé Thuis

Kijktip :

De Karate Kid-franchise staat de afgelopen jaren weer volop in de belangstelling dankzij de succesvolle serie Cobra Kai. Op RTL 7 gaan we vrijdag terug naar de film waarmee het allemaal begon: de originele The Karate Kid uit 1984. Je kunt The Karate Kid streamen via Amazon Prime en Pathé Thuis.

Het verhaal
Daniel verhuist samen met zijn moeder naar Los Angeles en merkt dat het moeilijk is om nieuwe vrienden te maken. Hij wordt verliefd op een meisje en wanneer zij door een lokale jeugdbende wordt bedreigd, komt Daniel voor haar op. Zo wordt hij nu het doelwit van pesterijen, uitgevoerd door de Cobra's, een stel fanatieke karatestudenten. Om de confrontatie aan te gaan met de Cobra's vraagt Daniel klusjesman Miyagi, die een meester is in oosterse gevechtssporten, om hem karatelessen te geven.

Beoordeling Gids.tv: ★★★½
De film waarmee het allemaal startte is ook vandaag de dag nog een plezierige kijkervaring. The Karate Kid is overgoten met een heerlijk jaren tachtig-sausje: de muziek, de setting en de stijl voelen allemaal zeer nostalgisch aan. Het acteerwerk van Ralph Macchio in de hoofdrol mag dan ietwat onder de maat zijn en het scenario is tamelijk voorspelbaar, maar toch is het een film die van begin tot eind vermakelijk is. Acteur Pat Morita werd zelfs genomineerd voor de Oscar voor Beste Mannelijke Bijrol.

Cast
Naast Ralph Macchio (My Cousin Vinny) en Pat Morita (Midway) zijn ook William Zabka (National Lampoon's European Vacation) en Elisabeth Shue (Leaving Las Vegas) te zien in The Karate Kid. Deze film is geregisseerd door John G. Avildsen (Rocky).

The Karate Kid (1984) wordt beoordeeld met een 7,3 op IMDb en is vrijdag 1 juli om 20.30 uur te zien op RTL 7. Genre: actie, drama, sport. Speelduur: 127 minuten.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV