Vanavond op tv: documentaires over Wim T. Schippers en Marco Pantani en meer

Vanavond op tv: documentaires over Wim T. Schippers en Marco Pantani en meer
De tv-tips van Gids.tv voor donderdag 30 juni

Kijktip :

Vanavond zijn twee fraaie documentaires te zien. Op NPO 2 80 jaar, reeds - op de T bij Wim Schippers en op Canvas, een dag voor de start van de Tour de France, Il migliore - Marco Pantani. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor donderdag 30 juni.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Keuringsdienst van waarde: 1+1 gratis

NPO 3
20:20 uur

Vanavond wordt in Keuringsdienst van waarde een bekend reclamefenomeen tegen het licht gehouden: 1+1 gratis. Je kan geen folder meer openslaan of de acties vliegen je om de oren. Tweede voor de halve prijs, tweede voor een euro, 50% korting, stapelkorting, probeerprijsje. Maar er is één actie die de kroon spant: 1+1. Koop er een, krijg er een gratis. Bij sommige producten zelfs het hele jaar door. Hoe kan dit?

Mr. Frank Visser doet uitspraak: conflict met pandjesbaas

SBS 6
20:30 uur

In deze aflevering van Mr. Frank Visser doet uitspraak reist mr. Visser af naar Den Haag. Daar is pandjesbaas Ed in een conflict verwikkeld met zijn buurman Tom. Ed wil namelijk een horecavergunning op zijn huurpand, maar hiervoor is wettelijk een nooduitgang vereist. De enige manier om zo'n vluchtroute te maken is via de achtertuin van de buurman, maar die wil geen vreemden op zijn terrein.

Docu: Il migliore - Marco Pantani

Canvas
21:20 uur

Een dag voor de start van de Tour de France zendt Canvas de documentaire Il migliore - Marco Pantani uit. Deze meeslepende en indrukwekkende documentaire schetst een beeld van de legendarische Italiaanse wielrenner Marco Pantani, die tragisch aan zijn einde kwam. Deze documentaire is geen eerbetoon aan een cultfiguur of een onderzoeksrapport dat een licht moet werpen op het tragische verhaal van de man, maar wel een schets van de menselijke, sociale en culturele wereld waarin de kampioen Marco Pantani is opgegroeid.

Docu: 80 jaar, reeds - op de T bij Wim Schippers

NPO 2
22:20 uur

Op 1 juli 2022 viert de legendarische multikunstenaar en radio- en tv-maker Wim T. Schippers zijn tachtigste verjaardag. Reden voor absurdist Ronald Snijders om een eerbetoon te maken, vanavond te zien in de documentaire 80 jaar, reeds - op de T bij Wim Schippers. Op vrolijk ontregelende wijze leidt Snijders de kijker door een rijk geïllustreerd overzicht van Schippers' werk en ontmoet hij de man die tv-kijkend Nederland zowel kon verleiden als opzettelijk vervelen, verwarren, choqueren en irriteren.

Docu: Hoe God verscheen in Ghana

NPO 2
23:15 uur

Vanavond en volgende week donderdag is het documentaire-tweeluik Hoe God verscheen in Ghana te zien op NPO 2. Hierin gaat presentator Bright O. Richards op zoek naar geloof en bezieling in het Afrikaanse land, waat het knispert en knettert van religie. De documentaire laat zien welke invloed het kolonialisme heeft gehad in Ghana en nog heeft op gelovige migranten in Nederland.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV