Legendarische knokfilm Enter the Dragon dinsdag te zien op SBS9

Legendarische knokfilm Enter the Dragon dinsdag te zien op SBS9
Ook te streamen via Pathé Thuis en iTunes

Kijktip :

Bruce Lee heeft maar in een handvol films gespeeld, maar de vroeg overleden acteur heeft daarmee een onuitwisbare indruk gemaakt. Hij zette kung fu op de kaart en was van grote invloed op bijvoorbeeld Jackie Chan. De legendarische knokfilm Enter the Dragon is misschien wel Lee's beste productie. Deze film is dinsdag te zien op SBS9 en je kunt Enter the Dragon streamen via Pathé Thuis en iTunes.

Lees hier op welk kanaal SBS9 te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Het verhaal
Op verzoek van de inlichtingendienst doet Lee mee aan een vechtsporttoernooi, georganiseerd door een Han - een drugsdealer die met duistere praktijken rijk is geworden. Lee moet tijdens zijn verblijf op Hans "versterkte" privé-eiland uitzoeken of de man wel degelijk in drugs en blanke slavinnen handelt. Tegelijkertijd moet hij de mooie agente Mei Ling terugvinden, van wie niemand nog gehoord heeft sinds haar aankomst op het eiland. Voor hij vertrekt, verneemt Lee dat zijn zus harakiri pleegde om aan de trawanten van Han, geleid door diens lijfwacht Oharra, te ontsnappen.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
Met moderne ogen kunnen de films van Lee natuurlijk oubollig en behoorlijk ridicuul overkomen. Vooral de overdreven kreetjes waarmee de vechtscènes gepaard gaan zijn tot in den treure geparodieerd in andere films. Daarmee gaan we echter voorbij aan de enorme invloed van Enter the Dragon en de rest van Lee's producties. Het verhaal mag dan dunnetjes zijn, de vechtscènes zijn nog altijd onovertroffen. De charismatische Lee krijgt bovendien prima tegenspel van onder anderen John Saxon.

Enter the Dragon (1973) wordt beoordeeld met een 7,6 op IMDb en is dinsdag 5 juli om 23.15 uur te zien op SBS9. Genre: actie. Speelduur: 102 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's