Recensie: Speak No Evil haalt bij vlagen het bloed onder je nagels vandaan

Recensie: Speak No Evil haalt bij vlagen het bloed onder je nagels vandaan
Met Fedja van Huêt, Karina Smulders, Sidsel Siem Koch en Morten Burian

Film :

Vanaf 21 juli is de film Speak No Evil te zien in de Nederlandse bioscopen. Een mooie reclamespot voor het gastvrije Nederland is deze productie zeker niet. Eerder een nare en lugubere rit naar ultieme duisternis, beweren boze tongen. Je blijft achter met een steen in je maag. Lees hier de filmrecensie Speak No Evil.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Gæsterne: De Gasten
Tijdens een vakantie in Toscane raken een Deens en Nederlands gezin met elkaar bevriend. Maanden later besluiten de Denen - na een uitnodiging - om de reis van zeven uur naar ons kikkerlandje te maken. Wat een idyllisch weekend had moeten worden ontaardt langzaam in in een verschrikkelijk bezoekje, want het Nederlandse koppel is heel anders dan ze zich voordeden. Ondertussen proberen de Denen beleefd te blijven, ondanks alle onaangenaamheden...

Actrice Sidsel Siem Koch en Morten Burian in de film 'Speak no Evil'

Beoordeling van Gids,tv: ★★★½

Entertainment-score: 70% | IMDb ★ 6,9

Geweldig natuurlijk, een Deens-Nederlands drama/(lichte) horrorfilm met een waanzinnige cast. Acteurs Fedja van Huêt en Karina Smulders laten weer zien hoe geweldig zij zijn, want de haat voor personages Patrick en Karin is afschuwelijk groot. Het 'goede' komt in de vorm van het sympathieke Deense koppel Bjørn (Morten Burian) en Louise (Sidsel Siem Koch), die uitstekende rollen neerzetten. Alles wat je niet wil gebeurt toch in deze ongemakkelijke rit naar een zeer verontrustende finale. De niet altijd logische keuzes halverwege de film zijn jammer, maar sfeer en cast maken veel goed. Wie niet enthousiast wordt van Midsommar en Hereditary moet dit overslaan, want duisternis regeert... of toch niet? Drieënhalve ster.

Cast
Naast Fedja van Huet (Soof 3 en Het Jaar van Fortuyn) en Karina Smulders (Familie Kruys) zijn ook Morten Burian (Yarden), Sidsel Siem Koch (Borgen), Liva Forsberg (Kastanjemanden) en Marius Damslev (Kamikaze) in deze film te zien. Deze productie is geregisseerd door Christian Tafdrup (Parterapi).

Vanaf 21 juli 2022 is de film Speak No Evil te zien in de bioscopen. Genre: drama, horror, thriller. Tijdsduur: 97 minuten.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV