Vanavond op tv: True Detective seizoen 3, documentaire Vastgelegd en meer

Vanavond op tv: True Detective seizoen 3, documentaire Vastgelegd en meer
De tv-tips van Gids.tv voor donderdag 7 juli

Kijktip :

Vanaf vanavond is het derde seizoen van de Amerikaanse misdaadserie True Detective te zien op Canvas. Verder onder meer de documentaire Vastgelegd. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor donderdag 7 juli.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Comedydrama: Forrest Gump

Paramount Network
20:30 uur

Op Paramount Network is vanavond de prachtige film Forrest Gump te zien. De film vertelt het verhaal van het gelijknamige titelpersonage, een simpele ziel met een laag IQ. In het begin zien we een veertje vallen en zien we Forrest die zit te wachten op een bankje voor de bus. Hij vertelt ondertussen over zijn leven aan iedereen die op het bankje komt zitten. Het verhaal gaat over doorzettingsvermogen, liefde, vriendschappen en verlies. Een levensverhaal om nooit te vergeten.

Nieuw: Kevin Hart's Muscle Car Crew

Discovery
20:30 uur

De wereldberoemde comedian Kevin Hart en zijn comedy crew The Plastic Cup Boyz duiken in de wereld van klassieke auto's en geven daar hun grappige kijk op. Het nieuwe programma Kevin Hart's Muscle Car Crew is vanaf vanavond te zien op Discovery. Een muscle car is een oude auto die zo gepimpt is dat hij maximale prestaties levert. Om dit voor elkaar te krijgen huren ze een speciale monteur in, die de auto's net dat beetje extra kan geven wat nodig is om indruk te maken.

Special: De kunst van het Binnenhof

NPO 2
21:00 uur

Splinter Chabot volgt de renovatie van het Binnenhof op de voet. Niet alleen in Ondertussen aan de Hofvijver, maar ook in De kunst van het Binnenhof. Hierin is speciale aandacht voor de vele kunstschatten die het politieke centrum van ons land te bieden heeft. Jos de Putter is de maker van het meest besproken kunstwerk van de tijdelijke Tweede Kamer: Aarde. Wat is de gedachte van het werk dat zo prominent aanwezig is in de tijdelijke plenaire zaal?

Docu: Vastgelegd

NPO 2
22:20 uur

Tientallen familieleden van Max Wolff (1926) zijn gedurende de Tweede Wereldoorlog vermoord in de vernietigingskampen van de nazi's. De documentaire Vastgelegd focust zich op Max en zijn dochter Batya, die voor de lens van zijn camera opgroeide. Max fotografeerde om zijn oorlogstrauma's te bedwingen. Bij elke cameraklik heeft Max - onbedoeld - zijn trauma's doorgegeven aan de volgende generatie.

Romantisch drama: An Officer and a Gentleman

NET 5
22:35 uur

Net5 zendt vanavond het romantische drama An Officer and a Gentleman uit. Verbitterd door de dood van zijn moeder, besluit de eenling Zack Mayo een officiersopleiding te volgen op de marinebasis van Port Rainier. Tijdens de bikkelharde opleiding sluit hij vriendschap met Sid Worley, een jongen die in het leger zit om de familietraditie in ere te houden. Ze maken er kennis met Paula en Lynette, twee fabrieksarbeidsters die hopen een officier aan de haak te kunnen slaan om zo te kunnen ontsnappen aan de dagelijkse sleur.

Start: True Detective seizoen 3

Canvas
23:00 uur

Deze zomer verblijdt Canvas ons met een flink aantal kwaliteitsseries op de late avond. Vanavond gaat het derde seizoen van de Amerikaanse misdaadserie True Detective van start. De verdwijning van de twaalfjarige Will Purcell en zijn jongere zus Julie in 1980 brengt levendige herinneringen naar boven bij inspecteur op rust Wayne Hays. Hij werkte 35 jaar geleden met zijn partner Roland West aan deze zaak. Wat ooit begon als een routineklus, draaide uit op een lang onderzoek naar het hoe en waarom van deze misdaad.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV