Nederland - Zweden live op tv en online (EK vrouwenvoetbal)

Nederland - Zweden live op tv en online (EK vrouwenvoetbal)
Oranjeleeuwinnen zijn titelverdediger

Sport :

Het gaat beginnen! De OranjeLeeuwinnen spelen zaterdag (9 juli) hun eerste wedstrijd op het EK vrouwenvoetbal in Engeland. Het duel Nederland - Zweden is vanaf 21.00 uur live te zien op NPO 1 en de livestream via Gids.tv.

Samenvatting en hoogtepunten Nederland - Zweden

De hoogtepunten vind je op Gids.tv vanaf het begin van de wedstrijd. De samenvatting hieronder is direct na de wedstrijd op Gids.tv te bekijken.

Moeizame voorbereiding
De Nederlandse voetbaldames kenden een moeizame voorbereiding. Zo werd er met liefst 5-1 verloren van Engeland en volgden tamelijk moeizame overwinningen op Belarus en Finland, toch niet de sterkste voetballanden. Nu nemen ze het op Bramall Lane in Sheffield op tegen Zweden, de sterkste tegenstander in Groep C. De andere landen in deze poule zijn Portugal en Zwitserland.

Regerend kampioen
Het Nederlands elftal heeft een reputatie hoog te houden op het EK in Engeland, want de laatste jaren zat het vrouwenvoetbal onder leiding van Sarina Wiegman flink in de lift. In 2019 werd de WK-finale gehaald (die werd verloren van de Verenigde Staten), maar twee jaar eerder wisten de dames wél Europees kampioen in eigen land te worden. Kunnen ze als regerend kampioen opnieuw indruk maken?

De wedstrijd Nederland - Zweden is zaterdag 9 juli om 21.00 uur live te zien op NPO 1 en de livestream via Gids.tv. De voorbeschouwing op NPO 1 begint om 20.00 uur, de samenvatting volgt op Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV