Muziekspecial Het beste van... Prince zaterdag te zien op NPO 3

Muziekspecial Het beste van... Prince zaterdag te zien op NPO 3
BN'ers kiezen favoriete hits van legendarische popster

Kijktip :

De briljante artiest Prince overleed in 2016 op 57-jarige leeftijd, maar zijn muziek leeft nog altijd voort. In de special Het beste van... Prince halen bekende Nederlanders herinneringen op aan zijn werk en worden de mooiste hits besproken. Aansluitend is vanaf 23.00 uur het concert Prince and the Revolution Live in Syracuse 1985 te zien.

Het beste van... Prince gemist? Kijk de hele special terug via Gids.tv.

Superster
Prince was niet voor één gat te vangen. Hij brak eind jaren zeventig door met de sexy discohit 'I Wanna Be Your Lover', maar verkende in de jaren die volgden talloze stijlen en genres. Albums als 1999 (1982), Purple Rain (1984) en Sign o' the Times (1987) maakten van hem een superster. In thuisland Amerika alleen al scoorde Prince maar liefst negentien Top 10-hits.

Samengewerkt
Karin Bloemen, Gerard Ekdom, William Rutten en Sanne Wallis de Vries kijken naar de grootste hits van Prince en halen herinneringen op aan deze muziek en artiest. '1999', 'When Doves Cry', 'Purple Rain' en 'Kiss' zijn voorbeelden van nummers die voorbijkomen. Loïs Lane heeft nauw samengewerkt met Prince. Zij vertellen over zijn perfectionisme en delen hun dierbaarste herinneringen aan hun tournee met hem.

De muziekspecial Het beste van... Prince is zaterdag 9 juli om 22.10 uur te zien op NPO 3. Na afloop kun je de special Het beste van... Prince terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's