Subliem oorlogsdrama The Deer Hunter zaterdag te zien op Veronica

Subliem oorlogsdrama The Deer Hunter zaterdag te zien op Veronica
Ook te streamen via Amazon Prime en Pathé Thuis

Kijktip :

In 1978 was The Deer Hunter één van de eerste films die het thema van de Vietnamoorlog durfde aan te snijden. Dit sublieme oorlogsdrama werd ervoor beloond met vijf Oscars, waaronder het belangrijkste beeldje voor Beste Film. Zaterdag is-ie te zien op Veronica en je kunt The Deer Hunter streamen via Amazon Prime en Pathé Thuis.

Het verhaal
De soldaten Michael, Nick en Steven vallen tijdens de oorlog in Vietnam in handen van de Vietcong. Ze worden verplicht een partijtje Russisch roulette te spelen. Michael en Nick kunnen samen met de gewonde Steven ontsnappen, maar onderweg verliezen ze elkaar uit het oog. Als ze eindelijk terug thuis geraken, kan het trio zich moeilijk aan het gewone leven aanpassen. Steven is verbitterd en verlamd, Michael is depressief en Nick is blijven rondhangen in Zuidoost-Azië waar hij grof geld verdient door het spelen van... Russisch roulette.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★★
The Deer Hunter laat de waanzin van de Vietnamoorlog in al zijn lelijkheid zien, een jaar vóór Apocalypse Now. Het is opvallend hoe weinig scènes zich daadwerkelijk afspelen op het slagveld; in plaats daarvan krijgen we des te meer inzicht in de gruwelen die zich buiten het zicht van de camera's afspeelden. De film focust zich vooral op de psyche van de karakters en de verwoestende invloed van de oorlog daarop. Regisseur Michael Cimino, die een Oscar voor Beste Regie won, kon daarbij ook nog eens beschikken over een werkelijk sublieme cast.

Cast
Naast Robert De Niro (The Irishman) en Christopher Walken (Catch Me If You Can) zijn ook John Savage (Do the Right Thing), John Cazale (The Godfather) en Meryl Streep (The Post) te zien in The Deer Hunter. Deze film is geregisseerd door Michael Cimino.

The Deer Hunter (1978) wordt beoordeeld met een 8,1 op IMDb en is zaterdag 9 juli om 20.00 uur te zien op Veronica. Genre: drama, oorlog. Speelduur: 184 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV