Schokkende thriller Midnight Express zaterdag te zien op Veronica

Schokkende thriller Midnight Express zaterdag te zien op Veronica
Ook te streamen via Google Play en iTunes

Kijktip :

Oliver Stone won twee Oscars als regisseur en is de man achter parels als Platoon (1986), Born on the Fourth of July (1989) en JFK (1991), maar hij begon zijn carrière als scenarist. Beroemdste werkje van zijn hand: Scarface (1983). Voor Midnight Express kreeg Stone echter ook al een Oscar. Deze schokkende thriller is zaterdag te zien op Veronica en je kunt Midnight Express streamen via Google Play en iTunes.

Het verhaal
Midnight Express vertelt het waargebeurde verhaal van de Amerikaan Billy Hayes, die op 6 oktober 1970 wordt gearresteerd nadat hij drugs uit Turkije wilde smokkelen. Hij krijgt een gevangenisstraf van vier jaar en twee maanden. Hayes wordt naar de Turkse Sağmalcılar-gevangenis gestuurd, waar hij zijn straf zal gaan uitzitten. Na zijn aankomst raakt hij al snel bevriend met twee andere Amerikaanse gevangenen, en ze bedenken een ontsnappingsplan. Ondertussen wordt meer en meer duidelijk dat de Turken het niet zo nauw nemen met de wetten.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
Vanwege het feit dat deze film werd gebaseerd op een waargebeurd verhaal, krijgt de ondraaglijke spanning een hele andere lading. Met de wetenschap dat iemand alle mensonterende omstandigheden die we in Midnight Express te zien krijgen écht heeft meegemaakt, is de film misschien wel angstaanjagender dan menig horrorfilm. Ook de critici waren zeer te spreken over de film. Niet alleen won scenarist Oliver Stone een Oscar voor zijn aangepaste scenario, ook de Italiaanse discokoning Giorgio Moroder kreeg een beeldje voor zijn pulserende muziek.

Midnight Express (1978) wordt beoordeeld met een 7,5 op IMDb en is zaterdag 9 juli om 23.45 uur te zien op Veronica. Genre: drama, thriller. Speelduur: 121 minuten.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV