Donderdag in Op1: Boer Jouke werd door de politie beschoten tijdens boerenprotest Heerenveen

Donderdag in Op1: Boer Jouke werd door de politie beschoten tijdens boerenprotest Heerenveen
De gasten van Op1 van donderdag 7 juli

Kijktip :

Donderdagavond presenteren Sven Kockelmann en Fidan Ekiz de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij de uitzending van Op1 op donderdag 7 juli.

Lees verder onder de video's.

Onderwerpen Op1 van donderdag 7 juli

  • Hij werd beschoten, gearresteerd en weer vrijgelaten, en dat allemaal in een tijdsbestek van 24 uur. De 16-jarige boer Jouke is de afgelopen dagen uitgegroeid tot een held onder de boeren, maar zelf is hij zich rotgeschrokken. Vanavond schuift hij, samen met zijn ouders, aan bij Op1 om zijn verhaal te doen.

  • Boris Johnson heeft vandaag zijn vertrek aangekondigd. De Britse premier lag al langere tijd onder vuur vanwege verschillende schandalen. De uittocht van een recordaantal aan regeringsleden bleek uiteindelijk de druppel. Hoe gaat het nu verder in Groot-Brittannië? Dat bespreken we met politiek analist Han ten Broeke en debatspecialist Yoeri Albrecht. Correspondent Lia van Bekhoven vertelt ons het laatste nieuws live vanuit Londen.

  • Als het aan de FNV ligt gaat Schiphol deze zomer nog meer vluchten schrappen. Volgens de vakbond maken werknemers op de luchthaven zich vanwege de drukte ernstig zorgen over de werkdruk en hun veiligheid.Joost van Doesburg van FNV schuift vanavond aan samen met Schipholmedewerker Zoubida Bouljhaf om te vertellen waarom de maatregelen die tot nu toe zijn genomen onvoldoende werken.

  • De NPO legt omroep Ongehoord Nederland een boete van meer dan 90 duizend euro op. volgens de NPO-ombudsman konden gasten in een talkshow van Ongehoord Nederland zonder weerwoord ongefundeerde uitspraken doen, wat is in strijd met de journalistieke code van de NPO. Voorzitter van de NPO Frederieke Leeflang vertelt vanavond bij Op1 waarom ze voor het eerst een dergelijke sanctie heeft uitgedeeld.

De latenighttalkshow Op1 is elke werkdag rond 22.30 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke aflevering en de beste fragmenten van Op1 terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's