Nieuw programma De kok en de directeur vanaf zondag te zien op NPO 2

Nieuw programma De kok en de directeur vanaf zondag te zien op NPO 2
Taco Dibbits en Joris Bijdendijk op pad

Kijktip :

Wat is de rol van de citroen in de kunst en keuken op Sicilië? En is de rijke mix van culturen die Suriname kenmerkt ook terug te vinden op het bord en in de musea? Gedreven door smaken, kunst, architectuur en geschiedenis reizen Taco Dibbits, directeur van het Rijksmuseum en Joris Bijdendijk, sterrenchef van restaurant Rijks, samen door diverse landen.

De kok en de directeur gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Ontdekken
In het nieuwe programma De kok en de directeur inspireren de twee gepassioneerde gastheren met smaak elkaar en de kijker met délicieuse kunstuitingen en monumentale gerechten. In ieder land dat Dibbits en Bijdendijk bezoeken, ontdekt het duo prachtige kunst en maken ze kennis met nationale, culinaire gerechten en ingrediënten. Ze ontmoeten kunstenaars en chefkoks en dwalen rond in musea en keukens en in depots en bij boeren.

Eerste aflevering
Taco en Joris zijn in Italië, op het eiland Sicilië. Taco heeft Joris hier mee naartoe genomen omdat dit eiland ooit zijn hart heeft gestolen. Op het eiland smelten kunst en gastronomie samen. De citroen staat hier centraal en dat is te merken. Op hun reis door de tijd, van Griekse tempels, Romeinse villa's en kunst van Caravaggio, komen ze overal de beroemde citrusvrucht tegen. En in de moderne kunst van Emilio Isgrò, maar ook in het citroenijs van ijsmagiër Corrado Assenza.

Het nieuwe programma De kok en de directeur is vanaf zondag 10 juli wekelijks rond 19.25 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van De kok en de directeur terugkijken bij Gids.tv.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV