Vanavond op tv: North Sea Jazz 2022, Duitsland - Denemarken (EK vrouwenvoetbal) en meer

Vanavond op tv: North Sea Jazz 2022, Duitsland - Denemarken (EK vrouwenvoetbal) en meer
De tv-tips van Gids.tv voor vrijdag 8 juli

Kijktip :

Vandaag gaat North Sea Jazz 2022 van start. Ook op NPO 2 is aandacht voor het beroemde soul- en jazzfestival. Verder onder meer de wedstrijd Duitsland - Denemarken op het EK vrouwenvoetbal. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor vrijdag 8 juli.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Blow Up: finale

RTL 4
20:05 uur

Na een aantal spannende weken is vanavond de finale van Blow Up. Deze week wordt de beste ballonkunstenaar van Nederland tot winnaar gekroond, maar eerst moeten er nog enkele opdrachten gedaan worden. 'Groot' wordt in de finale wel heel letterlijk genomen. Welke finalist gaat naar huis met de hoofdprijs en is de beste ballonkunstenaar van Nederland? Ze moeten het laten zien door kleurrijke, torenhoge praalwagens te maken.

Romantisch drama: Titanic

NET 5
20:30 uur

Op Net5 is vanavond het romantische drama Titanic te zien. De zeventienjarige rijke Rose DeWitt Bukater wordt door haar familie gedwongen om zich met Cal Hockley te verloven en binnenkort te gaan trouwen. Tijdens de eerste tocht over de Atlantische zee van de Titanic, een gigantisch passagiersschip dat onzinkbaar wordt geacht, besluit Rose zelfmoord te plegen. Ze wordt echter gered door Jack Dawson, een derde klasse-passagier. Ondanks hun totaal verschillende afkomst worden ze vrienden en al snel groeit de liefde tussen hen allebei. Maar dan raakt het schip een ijsberg.

Live: Duitsland - Denemarken (EK vrouwenvoetbal)

NPO 3
20:50 uur

Het EK vrouwenvoetbal is in volle gang en vanavond staat het duel Duitsland - Denemarken, in Groep B, op het programma. De wedstrijd wordt gespeeld in het Brentford Community Stadium in Brentford en is vanaf 21.00 uur live te zien op NPO 3. Van de twaalf edities die tot nu toe werden georganiseerd won Duitsland er maar liefst acht. Denemarken is de laatste jaren uitgegroeid tot een grootmacht in het vrouwenvoetbal. Dat is vooral te danken aan één van de beste speelsters uit de geschiedenis van de sport: Pernille Harder.

Start: Let's Talk About Sex

NPO 2
22:20 uur

Vanaf vanavond is de documentaireserie Let's Talk About Sex wekelijks te zien op NPO 2. Documentairemaakster Lieve Blancquaert bezoekt in deze serie zeven verschillende landen en probeert daarmee zicht te krijgen op hoe de wereld seksualiteit beleeft. De wereldreis van Lieve begint in Japan. Wat is er toch aan de hand met de liefde in dit Aziatische land? Meer dan de helft van de jongeren is single en vaak nog maagd. Jongens zijn verlegen en meisjes veeleisend en hierdoor vinden ze elkaar niet meer.

Romantische comedy: About Time

Eén
22:40 uur

Op België Eén is vanavond de prachtige romantische comedy About Time te zien. Op zijn 21ste ontdekt Tim dat hij kan tijdreizen. Tim kan het verleden niet veranderen, maar wel wat er gedurende zijn eigen leven is gebeurd. Hij besluit om zijn eigen wereld beter te maken door een vriendin te nemen. Helaas blijkt dit niet zo gemakkelijk te zijn. Tim gaat naar Londen om rechten te studeren en valt uiteindelijk voor de mooie maar onzekere Mary. Ze worden verliefd, maar na een tijdreis-ongelukje blijken ze elkaar nooit ontmoet te hebben...

Muziek: North Sea Jazz 2022

NPO 2
23:15 uur

Van vrijdag 8 tot en met zondag 10 juli vindt het festival North Sea Jazz weer plaats in Rotterdam. De publieke omroep is er elke dag bij met uitzendingen. Op de vrijdagavond blikt Winfried Baijens vooruit op het weekend door terug te blikken met speciale gasten en artiesten die die avond optreden. Andrew Makkinga en nieuw gezicht Samantha Coleridge doen verslag vanaf het festivalterrein. De zaterdag en zondag staan als altijd bol van de concerten, reportages, interviews en backstage-impressies.

Actuele video's

Meer actuele video's