Engeland - Noorwegen live op tv en online (EK vrouwenvoetbal)

Engeland - Noorwegen live op tv en online (EK vrouwenvoetbal)
Tweede wedstrijd in de groepsfase

Sport :

Maandag 11 juli begint de tweede speelronde in de groepsfase van het EK vrouwenvoetbal. Deze avond staat de wedstrijd Engeland - Noorwegen in Groep A op het programma. Het duel is vanaf 21.00 uur live te zien op NPO 3 en de livestream via Gids.tv.

Sarina Wiegman
Het Engelse vrouwenelftal staat onder leiding van Sarina Wiegman, die grote successen boekte met de Oranjeleeuwinnen. De Engelsen wonnen de openingswedstrijd van het EK in eigen land nipt: Oostenrijk werd met 1-0 verslagen dankzij een treffer van Beth Mead in de zestiende minuut. In de tweede wedstrijd zullen ze écht aan de bak moeten.

Topland
Met Noorwegen treffen ze namelijk een topland in het vrouwenvoetbal. De Noren haalden al zes keer de finale van het EK, waarvan ze twee keer wisten te winnen (in 1987 en 1993). Ook werden ze in 1995 wereldkampioen en in 2000 Olympisch kampioen. De laatste jaren gaat het iets minder, maar Noorwegen won de eerste wedstrijd op dit EK overtuigend met 4-1 van Noord-Ierland.

De wedstrijd Engeland - Noorwegen is maandag 11 juli om 21.00 uur live te zien op NPO 3 en de livestream via Gids.tv. De voorbeschouwing op NPO 3 begint om 20.20 uur, de samenvatting volgt op Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV