Heerlijke romantische comedy 10 Things I Hate About You maandag te zien op Net5

Heerlijke romantische comedy 10 Things I Hate About You maandag te zien op Net5
Ook te streamen via Pathé Thuis en iTunes

Kijktip :

Het werk van William Shakespeare inspireert kunstenaars tot op de dag van vandaag. Zijn toneelstukken hebben ook een aantal opmerkelijke films opgeleverd, zoals de heerlijke romantische comedy 10 Things I Hate About You. Deze film is maandag te zien op Net5 en je kunt 10 Things I Hate About You streamen via Pathé Thuis en iTunes.

Bekijk de volledige programmering van de Vintage Love-maand op Net5.

Het verhaal
De mooie en populaire Bianca Stratford zit met een dilemma: een familie-regel verbiedt haar om uit te gaan voordat haar onpopulaire oudere zuster Kat hetzelfde doet. Het probleem is dat Kat altijd chagrijnig is en alle sociale regels aan haar laars lapt. In een poging om Bianca voor zich te winnen probeert een jongen om Kat te koppelen aan Patrick Verona, die net als Kat een rebel is, en daardoor misschien haar hart wel weet te veroveren.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
10 Things I Hate About You is losjes gebaseerd op Shakespeares toneelstuk The Taming of the Shrew, in Nederland ook wel bekend als De feeks wordt getemd. Het stuk is al meerdere malen verfilmd, met iconische duo's als Mary Pickford/Douglas Fairbanks (1929) en Elizabeth Taylor/Richard Burton (1967) in de hoofdrollen. 10 Things I Hate About You kiest voor een radicaal andere benadering en situeert het verhaal in het moderne Amerika, met een jonge cast en een flinke dosis humor. Het resultaat is verrukkelijk.

Cast
Naast Julia Stiles (Hustlers) en Heath Ledger (The Dark Knight) zijn ook Joseph Gordon-Levitt (The Trial of the Chicago 7) en Allison Janney (I, Tonya) te zien in 10 Things I Hate About You. Deze film is geregisseerd door Gil Junger.

10 Things I Hate About You (1999) wordt beoordeeld met een 7,3 op IMDb en is maandag 11 juli om 20.30 uur te zien op Net5. Genre: comedy, romantiek. Speelduur: 97 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's