Dit zijn alle Zomergasten van 2022: o.a. Raven van Dorst en Humberto Tan

Dit zijn alle Zomergasten van 2022: o.a. Raven van Dorst en Humberto Tan
Janine Abbring ontvangt zes gasten

Nieuws :

Vanaf zondag 24 juli is het avondvullende interviewprogramma Zomergasten weer te zien op NPO 2. Deze reeks wordt wederom, voor het zesde jaar op rij, gepresenteerd door Janine Abbring. Zij won in 2017 al eens de Sonja Barend Award voor haar Zomergasten-interview met Eberhard van der Laan.

Zomergasten gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Zondag 24 juli: Humberto Tan

Presentator, schrijver en fotograaf Humberto Tan (Paramaribo, 1965) is de eerste Zomergast van dit seizoen. Hij gaat met Janine Abbring in gesprek over zijn ideale televisie-avond. We kennen Tan op dit moment vooral als presentator van zijn eigen talkshow Humberto, maar hij heeft al een lange carrière achter de rug. Hij presenteerde NOS Studio Sport, RTL Boulevard, Holland's Got Talent, Dance Dance Dance en RTL Late Night en doet momenteel ook het Champions League-voetbal op RTL 7 en een eigen radioshow.

Zondag 31 juli: Sandra Phlippen

Econoom en socioloog Sandra Phlippen (Kerkrade, 1978) is op 31 juli de tweede gast in Zomergasten. Phlippen, hoofdeconoom bij ABN Amro, geldt als een van de invloedrijkste Nederlandse economen van dit moment. Ze heeft een gastaanstelling aan de Erasmus School of Economics en promoveerde in de economie aan het Tinbergen Instituut. Eerder werkte ze als hoofdredacteur van economisch vakblad ESB en als chef economie en columnist bij het Algemeen Dagblad.

Zondag 7 augustus: Derk Sauer

Journalist en media-ondernemer Derk Sauer (Amsterdam, 1952) schuift als derde Zomergast aan. Dit voorjaar keerde de 69-jarige Derk Sauer na 32 jaar in Rusland voor onbepaalde tijd terug naar Nederland. Nog voordat Poetin besloot Oekraïne binnen te vallen, werd het de Russische onafhankelijke pers, waarin Sauer als eigenaar van een aantal kranten een sleutelrol speelt, flink moeilijker gemaakt. Toen journalisten de woorden ‘oorlog’ en ‘invasie’ niet meer mochten gebruiken op straffe van gevangenschap werd de journalistieke situatie volgens Sauer onhoudbaar.

Zondag 14 augustus: Lieke Marsman

Schrijver, filosoof en Dichter des Vaderlands Lieke Marsman (Den Bosch, 1990) is de vierde Zomergast. Marsman geldt als een van de meest gelauwerde en aansprekende dichters van haar generatie. In haar werk gaan het persoonlijke en politieke hand in hand. Ze volgt nauwgezet wat er in Den Haag en de rest van de wereld gebeurt en wordt geprezen om haar strijdvaardige deelname aan het politieke debat met poëtische middelen. In 2017 werd bij haar een zeldzame vorm van kraakbeenkanker geconstateerd.

Zondag 21 augustus: Raven van Dorst

Muzikant en televisiepresentator Raven van Dorst (Vlaardingen, 1984) is op 21 augustus de vijfde gast in Zomergasten. Als muzikant speelde en zong Van Dorst in verschillende bands als Bad Candy en The Riplets en Anne Frank Zappa. Als alter ego Elle Bandita had die bovendien een solocarrière die tot 2019 duurde. Tegenwoordig is Van Dorst actief in de band Dool. Ravens uitgesproken persoonlijkheid bleef niet onopgemerkt. Televisiemakers vonden in hen een aantrekkelijke deelnemer aan uiteenlopende programma’s. Al snel kreeg Van Dorst ook de kans om zelf programma’s te maken.

Zondag 28 augustus: Bessel van der Kolk

Psychiater en traumaspecialist Bessel van der Kolk (Den Haag, 1943) is de laatste Zomergast van dit seizoen. Hij is een van de meest vooraanstaande psychiaters ter wereld op het gebied van trauma. Van der Kolk is hoogleraar aan de Boston University School of Medicine, President van de Trauma Research Foundation en geeft les over de hele wereld. Hij werkt al veertig jaar met mensen die op allerlei manieren met trauma leven.

Het nieuwe seizoen van Zomergasten is vanaf zondag 24 juli wekelijks om 20.20 uur te zien op NPO 2. Je kunt de beste fragmenten en alle afleveringen van Zomergasten terugkijken bij Gids.tv.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV