Recensie: The Sea Beast is langdradige Netflix-animatie die dichterbij Disney kruipt

Recensie: The Sea Beast is langdradige Netflix-animatie die dichterbij Disney kruipt
Animatiefilm op Netflix

Film :

Vanaf 8 juni staat de film The Sea Beast op Netflix. Met oud-Disney medewerker en Big Hero 6-regisseur Chris Williams aan het roer wordt het allemaal net ietsjes meer Disney magie, maar is dat genoeg? Lees hier de recensie van The Sea Beast.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Verstekeling
We bevinden ons in een tijd waarin grote enge monsters over de zeeën heersten en monsterjagers helden waren. De held onder hen is Jacob Holland. Wanneer de jonge Maisie Brumble zich als verstekeling op Jacobs schip verstopt, heeft deze er een onverwachte bondgenoot bij. Samen gaan ze op een groots avontuur.

Bron: Netflix

Beoordeling van Gids.tv: ★★★

Entertainment-score: 66% | IMDb ★ 7,1

Netflix' grote hits op het animatievlak, waaronder The Mitchells vs. the Machines, komen de laatste tijd vooral uit de stal van Sony Animation. Met The Sea Beast probeert Netflix met een eigen productie te scoren. Het nieuwe avontuur draait vooral om de piraten (in deze film 'jagers' genoemd) die de monsters willen pakken: dat is een premise die we natuurlijk al goed kennen. Toch weet de film er een redelijk eigen draai aan te geven, mede door de hulp van verhaallijnen "geleend" van films als Moana en Pirates of the Carribean. In het middenstuk sleept de film een beetje en komt het niet in de buurt van zijn spirituele voorbeeld How to Train Your Dragon, maar uiteindelijk heb je gewoon iets meer dan twee uur lol voor je liggen met prachtige en vloeiende animatie en muziek die exact bij het avontuur past. 3 sterren.

Cast
Naast Karl Urban (The Boys) en Zaris-Angel Hator
(Morbius) spelen ook Jared Harris (Chernobyl) en Dan Stevens (Beauty and the Beast) in deze film. Deze productie is geregisseerd door Chris Williams (Big Hero 6).

Vanaf 8 juni 2022 is The Sea Beast te kijken op Netflix. Genre: Animatie, Komedie. Tijdsduur: 115 minuten.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV