Recensie: romcom Book of Love gaat van saaie falende roman tot broeierige erotische hit

Recensie: romcom Book of Love gaat van saaie falende roman tot broeierige erotische hit
Met Sam Claflin en Verónica Echegui

Film :

Vanaf 19 juni is de film Book of Love te zien op Prime Video. Wij hebben de Britse acteur Sam Claflin (Me Before You) erg hoog zitten, maar hier slaat hij de plank volledig mis. Lees hier de filmrecensie van Book of Love.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

El Corazón Sensible
Het boek van de Britse schrijver Henry Copper lijkt maar weinig in trek, totdat het boek plotseling razend populair wordt in Mexico. Henry reist naar Mexico om zijn boek verder te promoten. Eenmaal daar komt hij erachter dat de vertaling van zijn boek aanzienlijk afwijkt van het origineel.

Actrice Verónica Echegui (Maria) en Sam Claflin (Henry) in de film 'Book of Love'

Beoordeling van Gids.tv: ★

Entertainment-score: 50% | IMDb ★ 5,5

Het gegeven is echt wel leuk bedacht: Britse schrijver komt erachter dat zijn saaie boek in Mexico door vertaler herschreven is tot een broeierige erotische roman die gelijk nummer 1 staat in het land van de sombrero's. Wat volgt is een boekentoernee door het prachtige land in een rode Volkswagen Kever. Tot zo ver: best leuk. Toch gaat de Mexicaanse vlag half stok, want nergens in deze romantische komedie wordt het echt leuk. Mede door heel veel stereotypen, clichématig herhalingen en matig acteerwerk van hitsige fans van de boeken is erg jammer. Het personage van Verónica Echegui (Maria) kan je maar niet in je hart sluiten, dan doe je eigenlijk hetzelfde als Claflin, die de liefdesklik ook niet heeft. Bovendien ligt voorspelbaarheid op de loer en is de langdradige rit naar de finale vrij slap. Eén ster.

Cast
Naast Sam Claflin (My Cousin Rachel) en Verónica Echegui (Mi Vida) zijn ook Lucy Punch (Into the Woods) en Horacio Villalobos (¿Qué nos pasa?) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Analeine Cal y Mayor (The Boy Who Smells Like Fish).

Vanaf 19 juni is de film Book of Love te zien op Prime Video. Genre: Romantiek, Komedie, Drama. Tijdsduur: 106 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's